Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 07 04

„NY Times“: iš kartos į kartą – giminystės ryšiais apraizgyta NBA

Trys iš pirmųjų penkių šių metų NBA naujokų biržos šaukimų turi tėvus, kurie patys buvo profesionalūs sportininkai, įskaitant ir žaidimą WNBA, rašo „The New York Times“ žurnalistai Sopanas Debas ir Scottas Cacciola.

„Houston Rockets“ trečiuoju šaukimu pakviestas „Auburn Tigers“ sunkusis krašto puolėjas Jabari Smithas pratęsė šeimos krepšinio tradicijas NBA.

Jo tėtis, irgi Jabari Smithas, stipriausioje planetos lygoje žaidė 2000-aisiais.

„Mano tėtis man ką tik pasakė, kad laikas šiek tiek sustiprėti ir dirbti dar labiau, – apie savo tėvo reakciją po naujokų biržos kalbėjo Jabari Smithas jaunesnysis. – Tai naujas lygis ir visiškai naujas žaidimas. Tiesiog bandau ten patekti ir dirbti.“

Nėra neįprasta, jei NBA žaidėjų tėvai yra patys rungtyniavę NBA ar WNBA. Net ir daugelis žaidėjų, neturinčių profesionalų duoną ragavusių tėvų, turi tėvus, kurie žaidė krepšinį NCAA.

Praėjusį sezoną ant NBA parketo bent vienam mačui išbėgo 30 žaidėjų, kurių tėvai irgi yra žaidę stipriausioje planetos lygoje. Tai yra 5 proc. visų lygos krepšininkų. Ir tai yra dvigubai daugiau nei buvo prieš du dešimtmečius.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jabari Smithas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jabari Smithas

J.Smithas – vienas iš kelių šių metų NBA naujokų, kurio tėvas turi NBA patirtį. Toks dar yra dešimtasis „Washington Wizards“ šaukimas Johnny Davisas. Jo tėtis Markas Davisas į NBA prasimušė 1985-aisiais ir žaidė „Cleveland Cavaliers“ ekipoje.

Kitas žaidėjas – A.J.Griffinas, pasirinktas 16-uoju šaukimu „Atlanta Hawks“ klubo. Tai yra Adriano Griffino, NBA žaidusio nuo 1999 iki 2008-ųjų metų, o dabar einančio asistento pareigas, sūnus.

Dar kitas krepšininkas – Jabari Walkeris, vėlyvas antro rato „Portland Trail Blazers“ naujokas, atžala Samaki Walkerio, kuris NBA rungtyniavo dešimtmetį bei su „Los Angeles Lakers“ prieš 20 metų iškovojo NBA žiedą.

Šių metų naujokų biržoje galima rasti ryšių ir su stipriausia pasaulyje moterų krepšinio lyga WNBA, ir su lygoje jau žaidžiančiais žaidėjais.

Bet kraujo ryšys ne visada lemia sėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas