Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pabaiga: jauniausias visų laikų NBA MVP kabina sportbačius ant vinies

Po 16 metų karjeros buvusi NBA žvaigždė Derrickas Rose'as nusprendė pakabinti sportbačius ant vinies būdamas 35-erių, skelbia Shamsas Charania iš „The Athletic“.
Derrickas Rose'as
Derrickas Rose'as / „Scanpix“ nuotr.

„Kitame savo gyvenimo etape aš toliau vaikysiuosi savo svajonių dalinsiuosi savo patirtimi, – rašė D.Rose'as. – Sėkmė ateina, kai būni tuo, kuo buvai sukurtas būti. Noriu parodyti pasauliui, koks aš esu už aikštelės ribų.

Ji gera ar bloga, visi turi savo „kas jeigu“ istoriją. Jei galėčiau, nieko nekeisčiau savo istorijoje, nes tai leido rasti man tikrą laimę.“

2008 metais D.Rose'as buvo pasirinktas pirmuoju šaukimo „Chicago Bulls“ ekipos. 2009 metais jis tapo metų naujoku, o netrukus – NBA žvaigžde.

Vos trečiajame savo profesionalo karjeros sezone, būdamas 22-ejų, D.Rose'as tapo jauniausiu visų laikų NBA MVP lygos istorijoje.

VIDEO: Derrick Rose - The MVP - The Best Plays of 2010-2011

Kai atrodė, kad gynėjo kreivė tik pradėjo kilti, D.Rose'o karjerą stipriai paveikė traumos. 2012-aisiais jam plyšo kryžminiai kelio raiščiai ir nuo to laiko jį nuolat lydėjo įvairūs sužeidimai, po kurių atletiškasis gynėjas nebebuvo toks, kaip geriausiais laikais.

Nuo 2008-ųjų iki 2016-ųjų D.Rose'as žaidė „Bulls“, o vėliau atstovavo „New York Knicks“, „Cleveland Cavaliers“, „Minnesota Timberwolves“, „Detroit Pistons“ ir „Memphis Grizzlies“ ekipoms.

VIDEO: Derrick Rose's Top 35 Career Plays

Geriausias D.Rose'ui buvo MVP sezonas, kuomet jis rinko po 25 taškus bei 7,7 rezultatyvaus perdavimo.

Iš viso gynėjas NBA sužaidė 723 mačus ir per juos fiksavo 17,4 taško, 3,2 atkovoto kamuolio ir 5,2 rezultatyvaus perdavimo statistiką.

D.Rose'as taip pat atstovavo ir JAV rinktinei, su kuria 2010 ir 2014 m. tapo pasaulio čempionu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas