Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 11

„Pacers“ nori per daug? Domanto Sabonio mainai – menkai tikėtini

„The Athletic“ prieš daugiau nei mėnesį – gruodžio 7-ąją – pranešė, jog kita kryptimi sukantys „Indiana Pacers“ klausosi pasiūlymų iš kitų klubų ir gali nuspręsti išmainyti Domantą Sabonį. Visgi dabar pranešama, kad tokia tikimybė – menkai tikėtina.

„The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania pateikė naujausias įžvalgas ir žinias apie galimus NBA mainus.

Jis priminė, kad prieš mėnesį „Pacers“ įtraukė į galimų išmainyti žaidėjų sąrašą ne tik D.Sabonį, bet ir Carisą LeVertą bei Mylesą Turnerį.

Vis dėlto dabar Sh.Charanios teigimu mainai, kuriuose figūruotų ir lietuvis, jau menkai tikėtini.

Anot žurnalisto, iš kitų komandų vadovų jis išgirdo, jog „Pacers“ ypač vertina D.Sabonį ir laiko aukštą jo vertę. O tai veikiausiai ir atbaidys kitų klubų vadovus imtis ryžtingų veiksmų siekiant gauti Lietuvos rinktinės aukštaūgį.

Labiau tikėtina, kad išmainyti bus kiti du anksčiau įvardinti krepšininkai – C.LeVertas ir M.Turneris.

Sh.Charanios šaltinių teigimu, susidomėjimą M.Turneriu rodo „New York Knicks“ ir „Dallas Mavericks“ klubai. Mažesnį, bet susidomėjimą centrui irgi parodė „Los Angeles Lakers“ bei „Charlotte Hornets“ komandos.

Tarp susidomėjusių C.LeVertu yra „Cleveland Cavaliers“ klubas, ieškantis pamainos traumuotiems gynėjams Collinui Sextonui ir Ricky Rubio.

D.Sabonis šį sezoną vidutiniškai pelno po 19,1 taško, atkovoja po 12 kamuolių ir atlieka po 4,6 rezultatyvaus perdavimo. Ypač sėkmingai jis žaidžia pastaruoju metu, „Pacers“ išretinus koronavirusui – per pastarąsias šešerias rungtynes lietuvis pelno po 26 taškus, atkovoja po 12,7 kamuolio ir atlieka po 6,7 rezultatyvaus perdavimo. Maža to, per šią atkarpą Domas pagerino karjeros rezultatyvumo rekordą, pelnydamas net 42 taškus, ir užfiksavo du trigubus dublius.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

M.Turneris šį sezoną vidutiniškai per rungtynes pelno po 12,9 taško, atkovoja po 7,2 kamuolio ir blokuoja po 2,9 metimo, o C.LeVerto vidurkiai – 17,8 taško ir 4 rezultatyvūs perdavimai.

„Pacers“ su 15 pergalių ir 26 pralaimėjimais Rytų konferencijoje žengia tik 13-oje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas