Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 01 31

Padarė tai, ko nepavyko net tėvui: Domantas Sabonis – NBA „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvis

Domantas Sabonis vos per keturis sezonus NBA lygoje sugebėjo padaryti tai, ko taip ir nepavyko legendiniam jo tėčiui Arvydui. Įspūdingą sezoną „Indiana Pacers“ gretose žaidžiantis 23-ejų lietuvis pakerėjo Rytų konferencijos trenerius ir buvo išrinktas į „Visų žvaigždžių“ rungtynes, vasario 16-ąją vyksiančias Čikagoje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

18 taškų, 12,8 atkovoto kamuolio ir 4,6 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą „Pacers“ klubui renkantis Lietuvos rinktinės centras dar nesugebėjo užburti startinius penketus renkančių sirgalių, žaidėjų ir žiniasklaidos atstovų, tačiau nuo suolo kilsiančius krepšininkus renkantiems strategams Domanto skaičiai abejonių nepaliko.

Per Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną išbėgdamas ant Čikagos „United Center“ arenos parketo D.Sabonis prisijungs prie kompanijos, kurioje iki šiol vienišas buvo Žydrūnas Ilgauskas – tai jis 2003 ir 2005 metais vienintelis sugebėjo atsidurti tarp 24 ryškiausių NBA asmenybių.

Vis dėlto nei „Big Z“, kaip per savo karjerą buvo žinomas ilgametis LeBrono Jameso bendražygis Klivlande, nei septynis sezonus už Atlanto rungtyniavęs legendinis Arvydas Sabonis NBA lygoje nedemonstravo tokio įspūdingo žaidimo, kokiu šį sezoną gali pasigirti D.Sabonis.

Daugiausiai atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų iš visų kada nors NBA rungtyniavusių lietuvių renkantis aukštaūgis ne tik užsirekomendavo kaip dvigubų dublių mašina, bet ir atvėrė iki tol lietuvaičiams uždarą trigubų dublių skrynią – jų prieš pat paskelbiant „Visų žvaigždžių“ rungtynių dalyvius atliko du, įsirašydamas savo pavardę į elitinį 13 žaidėjų, tą patį šį sezoną pakartojusių bent dusyk, klubą.

„Man didžiulė garbė asmeniškai, tačiau dar didesnė garbė mano komandos draugams, treneriams ir visam „Pacers“ klubui, – kalbėjo naujai iškepta NBA žvaigždė iš Lietuvos. – Tai – tikros komandos darbo rezultatas, o mūsų rezultatai tai tik patvirtina. Labai laukiu momento, kai galėsiu atstovauti „Pacers“ klubą, Indianapolį ir visą Indianos valstiją „Visų žvaigždžių“ savaitgalyje.“

Labai laukiu momento, kai galėsiu atstovauti „Pacers“ klubą, Indianapolį ir visą Indianos valstiją „Visų žvaigždžių“ savaitgalyje

Solidžiai viso sezono metu rungtyniaujantis D.Sabonis traumų kamuojamą „Pacers“ klubą išlaikė tarp elitinių Rytų konferencijos komandų.

Su 31 pergale ir 17 pralaimėjimų iki pat trečiadienio be Victoro Oladipo, o taip pat beveik trečdalį sezono rungtynių – ir be Malcolmo Brogdono, žaidę Indianapolio krepšininkai Rytuose rikiuojasi penkti, nuo antroje vietoje esančių „Boston Celtics“ atsilikdami vos dviem laimėjimais.

Geriausias 2018 ir 2019 m. Lietuvos krepšininkas bus vienintelis „Pacers“ atstovas šių metų NBA šventėje. Iš viso D.Sabonis taps vos 14-uoju Indianos klubo krepšininku „Visų žvaigždžių“ rungtynėse nuo tada, kai „Pacers“ prisijungė prie pajėgiausios pasaulio lygos 1976 metais.

Nors buvo išrinktas kaip Rytų konferencijos atstovas, dar neaišku, su kuriomis žvaigždėmis D.Saboniui teks dalytis kamuoliu Čikagoje.

Nuo 2018 m. geriausius 24 NBA žaidėjus pasiskirsto „Visų žvaigždžių“ rungtynių komandų kapitonais sirgalių parinkti krepšininkai – šiemet jais antrus metus paeiliui tapo LeBronas Jamesas ir Giannis Antetokounmpo.

Be D.Sabonio, Rytų konferencijoje atsarginiais krepšininkais buvo išrinkti Jimmy Butleris, Bamas Adebayo (abu – „Miami Heat“), Kyle'as Lowry („Toronto Raptors“), Benas Simmonsas („Philadelphia 76ers“), Khrisas Middletonas („Milwaukee Bucks“) ir Jaysonas Tatumas („Boston Celtics“).

Vakarų konferencijoje pasirinkti Donovanas Mitchellas, Rudy Gobertas (abu „Utah Jazz“), Damianas Lillardas („Portland Trail Blazers“), Nikola Jokičius („Denver Nuggets“), Brandonas Ingramas („New Orleans Pelicans“), Russellas Westbrookas („Houston Rockets“) ir Chrisas Paulas („Oklahoma City Thunder“).

Jie prisijungs prie jau anksčiau pasirinktų starto penketo krepšininkų – G.Antetokounmpo („Bucks“), Joelio Embiido („76ers“), Pascalio Siakamo („Raptors“), Trae Youngo („Atlanta Hawks“), Kembos Walkerio („Celtics“), L.Jameso, Anthony Daviso (abu – „Los Angeles Lakers“), Kawhi Leonardo („Los Angeles Clippers“), Lukos Dončičiaus („Dallas Mavericks“) ir Jameso Hardeno („Rockets“).

Be D.Sabonio, pirmą kartą „Visų žvaigždžių“ rungtynėse žais dar aštuoni krepšininkai: B.Adebayo, J.Tatumas, D.Mitchellas, R.Gobertas, B.Ingramas, P.Siakamas, T.Youngas ir L.Dončičius.

Kurioje komandoje ir su kuriais komandos draugais „Visų žvaigždžių“ rungtynių metu teks žaisti D.Saboniui, paaiškės ateinantį ketvirtadienį, kai tiesioginio eterio metu komandas pasirinks LeBronas ir Giannis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas