Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pagal Bostono tradicijas – „Celtics“ pagerbti čempionų parade miesto gatvėmis

Bostono miestas pasveikino savo čempionus. 18-ąjį NBA titulą pelnęs „Celtics“ klubas kartu su miestelėnais šėlo tradiciniame čempionų pagerbimo parade.
Temos: 2 NBA Boston Celtics

Klubui tai 18-as titulas per visą lygos istoriją, o miestui – 13-as, kurį šiame amžiuje pelnė viena iš keturių didžiausių JAV sporto lygų frančizių. „Celtics“, „Patriots“, „Red Sox“ ir „Bruins“ komandos laimėtus titulus pamini sulipdamos į „antis“ – amfibijas, kuriomis paprastai važinėja turistų eskursijos.

Šios unikalios transporto priemonės gali važiuoti ir sausuma, ir vandeniu, todėl puikiai tinka paradams tiek miesto gatvėmis, tiek Čarlzo upe. Tradicija Bostono čempionato paradams naudoti „antis“ atsirado 2000-aisiais, ir tapo kultiniu Bostono sporto kultūros simboliu.

Iškart po paskutinių finalo serijos rungtynių ir pergalingų šampano purslų rūbinėje, „Celtics“ žaidėjai išskrido į Majamį, kur surengė privatų vakarėlį. O grįžę į Bostoną sėdo į „antis“.

NBA finalo serijoje per penkerias rungtynes „Celtics“ nukovė „Dallas Mavericks“, ir aplenkė „Los Angeles Lakers“ pagal iškovotų titulų skaičių lygos istorijoje.

„Tai neįtikėtina. Tai vis dar neatrodo tikra. Bet tiesiog stengiuosi mėgautis šia akimirka“, – sakė Jaysonas Tatumas prieš prasidedant paradui. Procesija, prasidėjusi prie „TD Garden“ arenos ir pasibaigusi prie Hyneso konferencijų centro, truko apie 90 minučių.

Kai kuriems Bostono gyventojams pasisekė prisiliesti prie Larry O'Brieno trofėjaus, kai klubo savininkas Wycas Grousbeckas prieš paradą taurę vežėsi į „TD Garden“.

„Scanpix“ nuotr./„Celtics“ švenčia čempionų titulą
„Scanpix“ nuotr./„Celtics“ švenčia čempionų titulą

Kartu su žmona ir dukra W.Grousbeckas bandė nuvažiuoti į areną, tačiau dėl eismo ir barikadų negalėjo pravažiuoti, todėl pusę mylios, nešdami trofėjų ir čempionų vėliavą, tiesiog ėjo pro sirgalių jūrą.

Jaylenas Brownas kalbėjo, kad šių metų komandos stiprybė – vienybė. Jo ir J.Tatumo tandemas jau buvo kovęsis keturiuose konferencijų finaluose ir viename NBA finale 2022 metais, kurį pralaimėjo „Golden State Warriors“ ekipai, kol galiausiai pasiekė lygos viršūnę. J.Brownas pelnė finalo MVP apdovanojimą, kuris, pasak jo, taip pat priklauso ir jo „nusikaltimo bendrininkui“ – J.Tatumui.

„Celtics“ bus stiprūs favoritai apginti titulą, nes visi penki pagrindiniai žaidėjai – J.Tatumas, J.Brownas, Jrue Holiday, Derrickas White'as ir Kristapas Porzingis – turi sutartis ir kitam sezonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas