Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 17

Pagaliau dvitaškį pataikęs Domantas Sabonis tapo galbūt metų dėjimo liudininku

Metų dėjimas? - klausė NBA mobilioji aplikacija, į telefonus atsiuntusi monstriško Russello Westbrooko dėjimo vaizdo įrašą. Skonio reikalas, bet svarbiausia, kad „Oklahoma City Thunder“ lyderis ištempė Domanto Sabonio komandą iš duobės. „Thunder“ 105:103 (38:32, 27:31, 20:27, 20:13) palaužė „Houston Rockets“ krepšininkus ir nutraukė keturių iš eilės pralaimėjimų seriją.
Domantas Sabonis ir Jamesas Hardenas
Domantas Sabonis ir Jamesas Hardenas / „Scanpix“/AP nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Thunder“ palaužė „Rockets“ klubą 105:103.
  • „Thunder“ nutraukė 4 pralaimėjimų seriją.
  • D.Sabonis per 28 minutes pelnė 8 taškus.
  • R.Westbrooko skrydis kritiniu metu tituluojamas metų dėjimu.
  • 30,3 taško vidurkį turėjęs J.Hardenas tepelnė 13 taškų.

NBA krepšininkų mados ikona stilingai baigė ir rungtynes.

Tiksint paskutinėms rungtynių sekundėms „Thunder“ pirmavo 103:100 ir išsimetė kamuolį iš užribio. Įprastai tokioje situacijoje komanda būtų tiesiog išsimetusi kamuolį ir provokavusi varžovų pražangą, o tada stojusi prie baudų metimo linijos. Bet R.Westbrookas nėra įprastas žaidėjas.

Todėl likus 7,1 sek. išvydęs laisvą koridorių krepšio link, R.Westbrookas nepabūgo veržtis ir pakilęs aukštai į orą sugrūdo kamuolį iš viršaus per Clinto Capelos rankas.

Reakcija buvo audringa: „Thunder“ sirgaliai kraustėsi iš proto, o R.Westbrookas daužėsi sau per krūtinę ir grėsmingu veidu demonstravo keistus šokių judesius.

Iš viso jis pelnė 30 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus. Didelį indėlį į pergalę įnešė ir kitas gynėjas Victoras Oladipo, 29 taškais ir 10 atkovotų kamuolių pažymėjęs geriausią sezono mačą.

Svaresnį indėlį nei pastarosiose dvejose rungtynėse įnešė ir Domantas Sabonis. Lietuvis per 28 minutes pelnė 8 taškus (4/4 dvit., 0/1 trit.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, suklydo 2 ir prasižengė 1 kartą.

Beje, dvitaškių 20-metis puolėjas nebuvo pataikęs trejas rungtynes iš eilės.

„Thunder“ grėsė ir penktasis pralaimėjimas paeiliui, kai sėkmingai pradėję trečiąjį ketvirtį „Rockets“ pabėgo į priekį 13 taškų skirtumu. Tačiau likus žaisti tris minutes Victoras Oladipo tritaškiu pagaliau pavijo svečius 100:100.

Kritiniu metu „Thunder“ klubą gelbėjo gynyba – ketvirtajame kėlinyje „Rockets“ sukrapštė tik 13 taškų, o 30,3 taško vidurkį turėjęs lyderis Jamesas Hardenas iš viso tepelnė 13 taškų, pataikydamas vos 4 metimus iš 16.

„Thunder“: R.Westbrookas 30 (7 atk. kam., 9 rez. perd.), V.Oladipo 29 (10 atk. kam.), D.Sabonis, J.Grantas ir E.Kanteris po 8.

„Rockets“: R.Andersonas 14, C.Capela, E.Godronas ir J.Hardenas (13 rez. perd.) po 13, T.Ariza 11, Nene 11, S.Dekkeris 10.

VIDEO: Nesėkmių serija nutraukta: D.Sabonis po trijų rungtynių pertraukos vėl pataikė dvitaškį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas