Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 04

Pagrindinį aikštės generolą iškeitusi „Chicago Bulls“ surado jam pamainą

Praėjusį sezoną „Sacramento Kings“ ekipos atakoms vadovavęs Rajonas Rondo nesugrįš į savo buvusį klubą ir su „Chicago Bulls“ pasirašys dviejų metų sutartį, kurios vertė sieks 28 mln. JAV dolerių. Įžaidėjas 2008-aisiais laimėjo NBA čempiono žiedą, o prieš persikeldamas į Sakramentą dalį sezono praleido „Dallas Mavericks“ komandoje.
Rajonas Rondo
Rajonas Rondo / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 NBA Chicago Bulls

R.Rondo dar visai neseniai buvo vadinamas elitiniu lygos įžaidėju, tačiau pastarieji sezonai Sakramente bei nesutarimų kupina sezono pabaiga su Dalaso ekipa jo vertę rinkoje stipriai apkarpė.

„Scanpix“ nuotr./Rajonas Rondo
„Scanpix“ nuotr./Rajonas Rondo

Praėjusį sezoną 30-metis gynėjas vidutiniškai atliko beveik po 12 rezultatyvių perdavimų ir pagal šį statistinį rodiklį buvo pirmoje vietoje. Tai buvo trečias kartas įžaidėjo karjeroje, kai jis NBA pirmavo pagal rezultatyvius perdavimus (2012, 2013, 2016 m.).

Amerikietis savo karjerą stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje pradėjo 2006 metais, o jį 21 šaukimu pasikvietė „Phoenix Suns“. Tiesa, jis netrukus buvo išmainytas į „Boston Celtics“ ir buvo svarbi NBA čempionų dėlionės dalis 2008-aisiais.

Docas Riversas buvo vienintelis treneris, kuriam pavyko suvaldyti šį arogantišką žaidėją, nes į komandą atėjus Bradui Stevensui prasidėjo nemalonumai. Įžaidėjas nemėgsta vykdyti nurodymų, todėl neklausė savo stratego, kol galiausiai buvo išmainytas į „Dallas Mavericks“.

Ten jis ir toliau nepaisė savo vaidmens komandoje ir nuolat atsikalbinėjo Rickui Carlisle'ui. Dalaso ekipa nusprendė, kad tokio žaidėjo elgesio netoleruos, todėl net neketino siūlyti jam naujos sutarties 2015-ųjų vasarą. R.Rondo praėjusiais metais pasirašė vienerių metų sutartį su „Sacramento Kings“, todėl liepos pirmąją dar sykį tapo laisvuoju agentu.

Teigiama, kad Sakramento ekipos pagrindinio įžaidėjo vaidmenį perims Darrenas Collisonas, o komandos vadovai yra patenkinti tokiais pokyčiais.

R.Rondo savo vertę komandai jau yra įrodęs ne sykį, tačiau pagrindinė priežastimi išlieka žaidėjo charakteris. Jimmy Butlerio ir R.Rondo duetas ant popieriaus atrodo neblogai, tačiau gali prireikti laiko, kol jis pradės bendradarbiauti su ekipos strategu Fredu Hoibergu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas