Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 30

Pasirodys NBA ekipoms – „Ryto“ legionierius dalyvaus Vasaros lygoje

Viduryje sezono Vilniaus „Ryto“ komandą papildęs ir svarbia detale tapęs Justinas Gorhamas keliaus už Atlanto ir pasirodys NBA Vasaros lygoje.
Justinas Gorhamas
Justinas Gorhamas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

24-erių metų 201 cm ūgio amerikietis prisijungs prie „San Antonio Spurs“ ekipos, kuri liepos 3–5 dienomis dalyvaus „California Classic“ varžybose.

Šešiolikos krepšininkų sudėtį šiam turnyrui pristačiusi „Spurs“ komanda jame žais be pirmojo NBA naujokų biržos šaukimo prancūzo Victoro Wembanyamos.

„Spurs“ ekipoje vienu iš legendinio Greggo Popovichiaus asistentų dirba ir lietuvis Darius Songaila.

Įdomu, kad dar sezono metu „Ryto“ treneris Giedrius Žibėnas viešai buvo prabilęs apie sutarties su J.Gorhamu pratęsimą, tačiau oficialiomis žiniomis tai kol kas nevirto. Amerikietis yra laisvas rinktis komandą.

„Tai žaidėjas be ego. Žaidėjas pilnai pasišventęs komandai. Jis visą laiką viską darys dėl komandos. Jis tikrai niekada blogai nereaguos ar į keitimą, ar kamuolio negavimą. Tai jį daro elitiniu žaidėju. Nėra ką slėpti, toks jo žaidimas mums labai didelį klausimą kelia, ar jį reikėtų pasilikti kitam sezonui. Bet čia tik pradinės idėjos“, – po vienos iš pergalių Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) pusfinalio serijoje prieš Jonavos „CBet“ klubą kalbėjo G.Žibėnas.

FIBA Čempionų lygoje J.Gorhamas spėjo sužaisti tik vienerias rungtynes, o LKL pirmenybėse jo statistika siekė 9,6 taško, 6,2 atkovoto kamuolio ir 13,5 naudingumo balo per 25 minutes aikštėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas