Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 11

Pasitraukimas: Timas Duncanas baigė karjerą

Legendinis „San Antonio Spurs“ krepšininkas Timas Duncanas paskelbė apie savo karjeros pabaigą. Oficialiai komanda šią žinią pranešė savu stiliumi – paprastai ir aiškiai: 1072 pergalės, 438 pralaimėjimai, penki titulai. Lik sveikas, 21-asis komandos numeri.
Timas Duncanas
Timas Duncanas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

40-mečiui T.Duncanui tai buvo 19-asis sezonas NBA. Jei jis būtų likęs komandoje dar metams, pakartotų Kobe Bryanto rekordą – 20 metų vienoje komandoje.

Praėjusį sezoną reguliariajame sezone T.Duncanas sužaidė 61 rungtynes ir per 25 minutes rinko vid. 8,6 taško bei 7,3 atkovoto kamuolio. Tai prasčiausi jo rezultatai karjeroje. Pavyzdžiui, rezultatyvumas reguliariajame sezone smuktelėjo net 5,3 taško lyginant su praėjusiu sezonu.

Atkrintamosiose T.Duncanas priminė savo paties šešėlį – rinko tik 5,9 taško ir 4,8 atkovoto kamuolio.

„Spurs“ simboliai T.Duncanas, E.Ginobilis ir Tony Parkeris kartu atkrintamosiose pasiekė net 126 pergales. Joks kitas NBA trejetas nelaimėjo tiek daug. Be to, šiai trijulei priklauso ir daugiausiai reguliariajame sezone pasiektų pergalių.

„Timmis“ su savo komanda laimėjo net penkis NBA čempionų titulus, o finale naudingiausiu žaidėju buvo išrinktas tris kartus. 2002 ir 2003 m. jis tapo ir reguliariojo sezono MVP, o Visų žvaigždžių rungtynėse dalyvavo net 15 kartų.

Visą savo karjerą T.Duncanas vilkėjo „San Antonio Spurs“ komandos marškinėlius ir yra vadinamas vienu geriausiu savo pozicijos žaidėju istorijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas