Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 04

Paskutinė NBA reguliariojo sezono savaitė: 16 svarbiausių momentų

NBA reguliarusis sezonas baigsis balandžio 12 dieną, o tai reiškia, kad jau kitą savaitę paaiškės visos atkrintamųjų varžybų poros ir galbūt bus aiškiau dėl individualių apdovanojimų laureatų. Ką verta stebėti per likusias 8 dienas? Pateikiame 16 svarbiausių momentų.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / „Scanpix“/AP nuotr.

1. Kas užims pirmąją vietą Rytų konferencijoje? Dėl vietos viršūnėje vis dar kaunasi „Celtics“ bei „Cavaliers“, o nugalėtojui konferencijos finale gali atitekti namų aikštės pranašumas. Bostono ekipa per pastarąsias 10 rungtynių iškovojo 8, Klivlando ekipa tik 5 pergales, o svarbiausiu gali tapti šių komandų tarpusavio susitikimas trečiadienį.

2. Ar Jono Valančiūno „Raptors“ išliks treti? Kol kas sunku pasakyti vietą, kuri Rytuose yra naudingesnė, nes nėra aiški pirmoji komanda konferencijoje. Tačiau Toronto klubas kol kas žaidžia labai gerai, todėl greičiausiai išlaikys savąją poziciją, o ketvirti liks „Wizards“.

3. Kurios komandos pateks į atkrintamąsias Rytuose? Dėl aukštesnių vietų vis dar kaunasi „Bucks“, „Hawks“, „Bulls“, „Heat“, „Pacers“ ir „Hornets“, o iš šių minėtų klubų į stipriausiųjų aštuonetą nepateks tik du. Viskas įmanoma, o kiekvienos rungtynes nuo šiol šioms ekipoms yra lemiamos.

4. Ar Mindaugo Kuzminsko „Knicks“ bandys pralaimėti? Antradienį pasirodė pranešimas, kad Carmelo Anthony turėtų jau šiąnakt sugrįžti į aikštę, todėl vis dar kyla klausimų dėl Niujorko ekipos tikslų. Atkrintamosios jau nebegresia, o geras naujokų biržos šaukimas labai praverstų ateityje.

5. Ar „Warriors“ išsaugos pirmąją vietą Vakaruose? Greičiausiai, kad taip, nes jiems liko rungtynės su „Timberwolves“, „Suns“, „Pelicans“, „Jazz“ ir „Lakers“. „Spurs“ šansai įšokti į viršūnę yra labai maži, nes Greggo Popovichiaus komanda turi laimėti viską ir tikėtis, kad Ouklando klubas pralaimės keturis kartus

6. Kas laimės namų aikštės pranašumą: „Jazz“ ar „Clippers“? Abu klubai šiuo metu žengia atitinkamai ketvirtoje ir penktoje vietoje, o juos skiria vos pusė rungtynių. Keleto NBA ekspertų nuomone, namų aikštės pranašumą laimėjusi komanda žengs į kitą etapą atkrintamosiose, todėl kautis yra dėl ko.

AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Chrisas Paulas
AFP/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas ir Chrisas Paulas

7. Ar Domanto Sabonio „Thunder“ nenusmuks žemyn? Dėl penktosios pozicijos kovoję Oklahomos krepšininkai jau greičiausiai yra priversti pamiršti šį tikslą ir tiesiog išsilaikyti šeštoje pozicijoje. Juos vejasi „Grizzlies“, kurie atsilieka 1,5 rungtynėmis.

8. Kas bus aštuntas Vakaruose? Dėl paskutinio kelialapio į atkrintamąsias varžybas vis dar kaunasi „Blazers“ ir „Pelicans“, o šiuo metu Portlando klubas pirmauja 1,5 rungtynėmis. Tiesa, Denverio klubo šansai labai nedideli, nes jų dar laukia „Rockets“ bei du susitikimai su „Thunder“.

9. Ar visi treneriai išsaugos savo darbo vietą? Tokio sezono, kai nebuvo atleistas nė vienas NBA treneris krepšinio gerbėjai nematė jau penkis dešimtmečius, o tai gali pasikeisti vos pasibaigus reguliariajam sezonui. Sudėtingiausiose situacijose šiuo metu yra „Bulls“ strategas Fredas Hoibergas bei „Pelicans“ treneris Alvinas Gentry.

10. Kas laimės dvikovą dėl geresnio šanso naujokų biržoje? Ko gero į turnyrinės lentelės apačią žiūrite retai, tačiau ten vyksta labai atkakli kova. 12 mačų iš eilės pralaimėję „Suns“ šiuo metu yra antri nuo galo, o „Lakers“ nusmuko į trečiąją vietą. Verta paminėti, kad Los Andželo klubas praras šaukimą, kuris bus žemiau nei trečiasis, todėl verta susirinkti dar kelias nesėkmes.

11. Ar bus aiškiau dėl MVP? Mums dar liko savaitė, todėl savo favorito šiam apdovanojimui dar neskirkime. Pasižiūrėkime, ką nuveiks Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas ir galbūt pagaliau nuspręsime, kuris yra labiau vertas šio prestižinio trofėjaus.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas ir Jamesas Hardenas

12. Ar R.Westbrookas pasieks trigubų dublių rekordą per sezoną? „Thunder“ įžaidėjui iki trigubo dublio vidurkio jau trūksta vos 11 atkovotų kamuolių bei 29 rezultatyvių perdavimų. Krepšininkui dar reikia vieno trigubo dublio iki Oscaro Robertsono rekordo (41), todėl dar yra galimybė ir jį pagerinti. Oklahomos komandai šį sezoną liko dar 6 rungtynės.

13. Ar Erikas Spoelstra sustiprins savo kandidatūrą Metų trenerio apdovanojimui? Tikrą renesansą šį sezoną išgyvenusi „Heat“ šiuo metu žengia aštuntoje vietoje Rytų konferencijoje, o dar aukštesnė vieta priverstų daugelį NBA žurnalistų pasvarstyti šį strategą geriausiojo prizui.

14. Ar Donatas Motiejūnas dar gaus šansą parodyti savo sugebėjimus? Pusę sezono nerungtyniavęs lietuvis Naujajame Orleane turėjo įrodyti savo vertę ir taip tikėtis geresnės sutarties artėjančią vasarą, tačiau į „Pelicans“ gretas atvykęs DeMarcusas Cousinsas sumaišė visas kortas. Į atkrintamąsias patekti šansų jau beveik nėra, todėl galbūt komandos lyderiai bus išleisti poilsio.

15. Ar Kevinas Durantas ir Kyle'as Lowry bus pasiruošę svarbiausioms sezono kovoms? Du krepšininkai, kurie yra labai svarbūs savo ekipoms, o jos NBA atkrintamosiose gali eiti labai toli. Artimiausią savaitę pamatysime, ar jie yra pasveikę, žengs į aikštę ir bus naudingi savo klubui.

16. Ar kas nors pakeis mūsų nuomonę dėl individualių apdovanojimų? Prieš mėnesį Kawhi Leonardas sužaidė dvi nuostabias rungtynes, kai padėjo savo klubui iškovoti dvi pergales ir netrukus daugelis krepšinio ekspertų jį pastebėjo kaip realų kandidatą laimėti MVP. Galbūt artimiausią savaitę išvysime kažką panašaus iš kito NBA žaidėjo? Niekada negali žinoti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas