Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskutiniai NBA mainų karuselės ėjimai – D.Sabonis gavo naują komandos draugą

Paskutinę NBA mainų termino dieną komandos aktyviai keitėsi krepšininkais.

Mainų karuselėje sudalyvavo ir abu klubai su lietuviais. Tiesa, mūsų šalies krepšininkų pokyčiai tiesiogiai nepalietė, nors tarp galimų kandidatų pakeisti komandą aktyviai buvo minimas ir Jonas Valančiūnas.

Jo atstovaujama „New Orleans Pelicans“ galiausiai apsiribojo simboliniu pokyčiu – išsiuntė Kira Lewisą ir 2024-ųjų NBA naujokų biržos antrojo rato šaukimą į „Indiana Pacers“ klubą už piniginę kompensaciją.

Ryškiau mainuose sudalyvavo Domanto Sabonio „Sacramento Kings“, pasipildžiusi patyrusiu 35-erių vidurio puolėju Robinu Lopezu iš „Milwaukee Bucks“.

Už epizodinį vaidmenį „Bucks“ ekipoje atlikusį aukštaūgį „Kings“ atidavė teises į niekada NBA lygoje nežaidusį 29-erių graiką Dimitrios Agravanį ir pridėjo piniginę kompensaciją.

Po 1,1 taško per 16 šiame sezone sužaistų rungtynių rinkęs R.Lopezas išradingai sutiko žinias apie mainus į Sakramentą – tiesiog skaitė knygą tribūnose.

„Scanpix“/AP nuotr./Robinas Lopezas
„Scanpix“/AP nuotr./Robinas Lopezas

Kiti paskutinės nakties NBA perėjimai:

  • „Toronto Raptors“ atsisveikino su pasaulio čempionato MVP vokiečiu Dennisu Schroderiu ir Thaddeusu Youngu, o mainais iš „Brooklyn Nets“ gavo Spencerį Dinwiddie.
  • Buvęs žalgirietis ir dukart Eurolygos MVP Vasilije Micičius atsidūrė „Charlotte Hornets“ ekipoje. Iš „Oklahoma City Thunder“ serbas iškeliavo drauge su latviu Daviu Bertaniu ir Tre Mannu. „Hornets“ už juos gavo Gordoną Haywardą.
„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius
„Scanpix“ nuotr./Vasilije Micičius
  • „Phoenix Suns“ klubą papildė Royce'as O'Neale'as ir Davidas Roddy trišaliuose mainuose su „Brooklyn Nets“ (gavo Jordaną Goodwiną, Keita Bates-Diopą ir tris antrojo rato šaukimus) bei „Memphis Grizzlies“ (gavo Yuta Watanabe ir Chimezie Metu).
  • „Indiana Pacers“ už Cory Josephą atidavė antrojo NBA naujokų biržos rato šaukimą „Golden State Warriors“ klubui.
  • „Portland Trail Blazers“ taip pat atidavė savo antrojo rato šaukimą (apsaugotą) „Boston Celtics“ klubui už Dalano Bantoną.
  • Kitame ėjime „Celtics“ pasikvietė Jadeną Springerį iš „Philadelphia 76ers“ mainais už antrojo rato šaukimą.
  • „Indiana Pacers“ atidavė 2029-ųjų antrojo rato šaukimą (gautą iš „Clippers“ klubo) ir Marcusą Morrisą mainais už „San Antonio Spurs“ krepšininką Dougą McDermottą, kuris sugrįžo į Indianapolį.
„Scanpix“ nuotr./Dougas McDermottas jau yra žaidęs Indianapolyje dar su Domantu Saboniu
„Scanpix“ nuotr./Dougas McDermottas jau yra žaidęs Indianapolyje dar su Domantu Saboniu
  • „Milwaukee Bucks“ tęsia permainas – išmainė Cameroną Payne'ą ir 2027-ųjų antrojo rato šaukimą į „76ers“ klubą už Patricką Beverley.
  • Aktyviai savo priekinę liniją pildė „Dallas Mavericks“ klubas. Už P.J.Washingtoną iš „Charlotte Hornets" jis atidavė Grantą Williamsą, Sethą Curry ir 2027-ųjų pirmojo rato šaukimą.
  • „Mavericks“ taip pat papildė Danielis Gaffordas iš „Washington Wizards“ klubo manais už Richauną Holmesą ir kompensaciją.
  • „New York Knicks“ išsiuntė net keturis savo krepšininkus (Evaną Fournier, Malachi Flynną, Quentiną Grimesą, Ryaną Arcidiacono ir dar du antrojo rato šaukimus) į „Detroit Pistons“ klubą mainais už Bojaną Bogdanovičių ir Alecą Burksą.
„Scanpix“ nuotr./Bojanas Bogdanovičius
„Scanpix“ nuotr./Bojanas Bogdanovičius
  • Danuelis House'as iš „Philadelphia 76ers“ karjerą tęs „Detroit Pistons“ klube.
  • Kitame ėjime "76ers“ pasipildė Buddy Hieldu, o išsiuntė Marcusą Morrisą, Furkaną Korkmazą ir tris antrojo rato šaukimus į „Indiana Pacers“ klubą.
  • „Toronto Raptors“ pasikvietė Kelly Olynyką ir Ochai Agbaji iš „Utah Jazz“ už Otto Porterį, Kira Lewisą ir pirmojo rato šaukimą (su apribojimais).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas