Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavyzdį NBA atkrintamosiose radęs M.Buzelis: „Nesvarbu, kas mane pašauks“

Matas Buzelis intensyviai pluša Čikagoje laukdamas artėjančios NBA naujokų biržos. 19-metis Lietuvos išeivijos talentas siejamas su blogiausia lygos komanda, bet pats tikina, kad jam nesvarbu, kur teks pradėti karjerą.

Sezoną G lygoje jau prieš porą mėnesių užbaigęs 19-metis poilsiui laiko neturi.

Čikagoje gimęs ir augęs M.Buzelis demonstruoja savo talentus skautams ir apžvalgininkams, o pastaruoju metu pluša su kitais naujokų biržos talentais Donovanu Clinganu ir Bobi Klintmanu.

„Turėjome intensyvią treniruotę, per kurią daug kūriau. Su Donovanu ir Bobi varžėmės tarpusavyje, pataikėme metimus, palaikėme aukštą intensyvumą ir pozityvią energiją, – ESPN apžvalgininkui Jonathanui Givony teigė M.Buzelis. – Dirbu ties visais žaidimo aspektais. Myliu krepšinį, tad noriu tobulėti kiekvieną dieną ir išpildyti savo potencialą.“

Lietuvis pretenduoja būti pašauktas aukščiausiai tarp visų kada nors NBA žaidusių lietuvių. Iki šiol tokiu yra Jonas Valančiūnas, kuris 2011 metais savo pavardę išgirdo penktas. Vis dėlto M.Buzelio tai nepristabdo.

„Manau, kad galiu tapti žymiai geresniu, nei esu dabar, tik turiu įdėti daug darbo. Manau, kad galiu būti geriausias“, – drąsiai pareiškė krepšininkas.

Jo treniruotes stebėjęs J.Givony pastebėjo, kad M.Buzelis kyla aukščiau. Lietuvis patvirtino, kad jo šuolis – padidėjęs.

„Atlieku jėgos, šuolio pratimus, stiprinu savo kūną. Su laiku mano šuolis tampa vis geresnis“, – teigė talentas.

Jis atskleidė, kad kai tik gali, stebi šiuo metu vykstančias NBA atkrintamąsias varžybas.

„Stebiu atkrintamąsias nuolat, kai tik būnu namuose. Manau, kad galėčiau pritapti aikštėje įvairiais būdais: galiu žaisti gynyboje, galiu pataikyti metimus. Daryčiau tai, ko iš manęs prašytų treneris. Esu labai universalus“, – sakė M.Buzelis.

O paklaustas, kurį žaidėją stebi įdėmiausiai, lietuvis netikėtai ištarė ne pačios ryškiausios žvaigždės pavardę – jis įvardijo „Minnesota Timberwolves“ puolėją Jadeną McDanielsą, kuris atkrintamosiose renka tik po 10,4 taško, bet yra laikomas vienu geriausių gynybos specialistų visoje lygoje.

„Scanpix“/AP nuotr./Jadenas McDanielsas ginasi prieš Deviną Bookerį
„Scanpix“/AP nuotr./Jadenas McDanielsas ginasi prieš Deviną Bookerį

„Vienas žaidėjas, kuris man įsiminė ir kurį stebiu labai įdėmiai, yra Jadenas McDanielsas. Jaučiu, kad galiu tapti panašiu į jį gynyboje: aktyviai naudoti rankas, trukdyti oponentams savo ilgiu. Jis – vienas geriausiai besiginančių žaidėjų lygoje“, – apie 206 cm ūgio „vilkų“ puolėją sakė keliais centimetrais už jį aukštesnis lietuvis.

Naujokų birža vyks jau už mažiau nei pusantro mėnesio – birželio 27-ąją. Kaip atrodys artimiausias M.Buzelio mėnuo?

„Per ateinantį mėnesį daugiausiai dirbsiu ties ištverme, mesiu žymiai daugiau metimų. Manęs laukia intensyvios treniruotės“, – teigė lietuvis.

Jis G lygoje iš toli pataikė tik 27,3 proc. metimų, tačiau tokie procentai jo negąsdina.

Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Matas Buzelis
Scanpix/USA TODAY Sports via Reuters Con nuotr./Matas Buzelis

„Žinau, kad skaičiai to šiame sezone nerodė, bet aš pažįstu save ir žinau, kad būsiu geras metikas. Pataikiau 45 proc. tritaškių vidurinėje mokykloje. G lygoje tempas buvo labai aukštas, tad greitai pavargdavau, bet išlavinsiu ištvermę ir pagerinsiu savo metimą“, – žadėjo krepšininkas.

Sekmadienį įvykus NBA naujokų biržos loterijai, apžvalgininkai M.Buzeliui dabar prognozuoja ateitį blogiausiame pastarųjų metų lygos klube „Detroit Pistons“. Vis dėlto lietuvis nesureikšmina, kelintu šaukimu ir kurios komandos jis bus pakviestas birželio pabaigoje.

„Būsiu ištikimas tai komandai, kuri labiausiai manimi patikės ir pašauks mane naujokų biržoje. Nesvarbu, kuri tai bus komanda, aš dirbsiu labai sunkiai“, – sakė M.Buzelis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas