Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 18

Permainingame mūšyje – jaunųjų žvaigždžių vedamų „Celtics“ triumfas prieš „76ers“

Komandą aplink jaunuosius puolėjus Jaysoną Tatumą ir Jayleną Browną sulipdę „Boston Celtics“ vadovai jau raško saldžius tokio sprendimo vaisius. Atitinkamai trečią ir ketvirtą sezoną NBA lygoje rungtyniaujantys krepšininkai atkrintamųjų varžybų starte kartu surinko 61 tašką, o „žalieji“ 109:101 (25:26, 30:23, 20:30, 34:22) nugalėjo „Philadelphia 76ers“ ir išsiveržė į priekį serijoje iki keturių pergalių 1-0.
Jaysonas Tatumas
Jaysonas Tatumas / „Scanpix“ nuotr.

Solidžiausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo J.Tatumas ir J.Brownas.

22-ejų J.Tatumas per 41,5 minutės pelnė 32 taškus (8/16 dvit., 2/5 trit., 10/11 baud.) ir atkovojo 13 kamuolių, taip pagerindamas abiejų rodiklių karjeros rekordus atkrintamosiose.

Nedaug nuo komandos draugo atsiliko ir metais vyresnis J.Brownas, kurio sąskaitoje – 29 taškai (4/8 dvit., 5/8 trit., 6/6 baud.), 6 atkovoti kamuoliai ir 4 rezultatyvūs perdavimai per 39 minutes.

Jaunųjų žvaigždučių vedami „Celtics“ prieš principinius varžovus iš Filadelfijos pirmavo didesnę rungtynių dalį, bet Joelio Embiido vedami „Sixers“ sugebėjo perlaužti rungtynių eigą trečiojo kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo pradžioje.

Vienu metu jau 11 taškų deficitą turėjusi Filadelfijos komanda spurtavo 15:0 ir po J.Embiido metimo paskutinio ketvirčio starte pirmavo 83:78.

Vis dėlto „Celtics“ sutankino gynybą, o fantastiškai ketvirtajame kėlinyje žaidęs J.Brownas padėjo greitai susigrąžinti persvarą.

Iš viso Bostono puolėjas paskutiniame ketvirtyje pelnė net 15 taškų, o jam įpusėjus „Celtics“ jau pirmavo 92:86.

„76ers“ paskutinę minutę dar buvo priartėję iki vieno metimo (100:103), bet lemiamu metu prie baudų metimų linijos stojusių „Celtics“ žaidėjų rankos nedrebėjo – pataikę visus šešis metimus jie pasiekė pirmąją pergalę šių metų atkrintamosiose.

„Celtics“ šiose rungtynėse prarado ir vieną iš lyderių Gordoną Haywardą, kuris ketvirtajame kėlinyje susižeidė čiurną ir buvo priverstas palikti aikštę. Po susitikimo su žiniasklaidos atstovais bendravęs komandos vyr. treneris Bradas Stevensas negalėjo pasakyti traumos rimtumo, tačiau pabrėžė, kad G.Haywardą kamavo didžiulis skausmas.

„Sixers“ tiek šiose rungtynėse, tiek ir visose atkrintamosiose turės verstis be kelio operaciją ištvėrusio Beno Simmonso.

Antrosios komandų rungtynių bus žaidžiamos naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį.

„Celtics“: Jaysonas Tatumas 32 (10/11 baud., 13 atk. kam.), Jaylenas Brownas 29 (5/8 trit.), Kemba Walkeris 19, Gordonas Haywardas 12.

„76ers“: Joelis Embiidas 26 (16 atk. kam.), Joshas Richardsonas ir Alecas Burksas po 18, Tobiasas Harrisas 15 (8 atk. kam., 8 rez. perd.), Shake'as Miltonas 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas