Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 15

Permainos krečia „Rockets“ klubą: Hjustoną palieka ilgametis komandos architektas

Vėl toli nuo NBA čempionų titulo likusį „Houston Rockets“ klubą krečia permainos. Prieš mėnesį ekipą paliko vyriausiasis treneris Mike'as D'Antoni, o dabar ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis pranešė apie generalinio vadybininko Darylo Morey pasitraukimą iš užimamų pareigų.
Darylas Morey ir Jamesas Hardenas
Darylas Morey ir Jamesas Hardenas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 NBA Houston Rockets

Anot A.Wojnarowskio, D.Morey su „Rockets“ savininku Tilmanu Fertitta apie pasitraukimo galimybę kalbėjosi jau po to, kai Hjustono klubas pralaimėjo Vakarų konferencijos pusfinalio seriją prieš „Los Angeles Lakers“ 1-4.

D.Morey „raketų“ komandoje dirbo net 13 metų ir būtent jam priskiriami nuopelnai už tai, kad NBA vis labiau suka analitikos ir skaičių keliu.

Kompiuterių mokslo ir statistikos studijas baigęs D.Morey „Rockets“ klube įvedė griežtas taisykles, skatinančias atakuoti tik iš po krepšio arba nuo tritaškio linijos, skatino žaidėjus išprovokuoti kuo daugiau pražangų ir mesti kuo daugiau tritaškių, o 2019-2020 m. sezone net atsisakė vidurio puolėjų, kai ėmė žaisti lygoje seniai nematyto žemo ūgio penketu su 196 cm ūgio PJ Tuckeriu centro pozicijoje.

„Scanpix“ nuotr./Russelas Westbrookas ir Darylas Morey
„Scanpix“ nuotr./Russelas Westbrookas ir Darylas Morey

Tiesa, jokia strategija „Rockets“ titulų neatnešė – nors Jameso Hardeno vedama komanda jau daugelį metų yra tarp ryškiausių pretendentų į trofėjų, Hjustonas per tuos 13 metų taip nė sykio ir nežaidė NBA finale.

Geriausi „raketų“ pasiekimai per D.Morey laikotarpį – trys patekimai į Vakarų konferencijos finalą (2008, 2015 ir 2018 m.).

Per savo vadovavimo etapą D.Morey pasižymėjo ir didžiuliu sukeltu skandalu – 2019 m. rugpjūtį jo tviteryje parašyta palaikymo žinutė Honkongui sukėlė didžiulį Kinijos pasipiktinimą, nukreiptą prieš NBA. Galiausiai, Kinija nutraukė televizijos transliacijas ir atributikos pardavimus, o tai stipriausiai pasaulio krepšinio lygai kainavo apie 400 mln. dolerių.

A.Wojnarowskio teigimu, D.Morey „Rockets“ generalinio vadybininko pozicijoje pakeis iki šiol jo asistentu dirbęs Rafaelis Stone'as.

Savo ruožtu D.Morey neatmeta galimybės toliau dirbti NBA kitoje komandoje, bet tuo pačiu jis ieškos profesinių galimybių ir kitose su statistika susijusiose srityse.

Prieš galutinai pasitraukdamas nuošaliau, D.Morey dar turėtų padėti „Rockets“ susirasti naują vyr. trenerį. Šiuo metu į M.D'Antoni vietą labiausiai pretenduoja Jeffas Van Gundy ir Tyronnas Lue.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas