Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 30

Perspėjimas Indianoje: Domantas Sabonis gali būti išmainytas

Domantas Sabonis prieš savaitę baigė trečiąjį sezoną NBA. „Indiana Pacers“ vidurio puolėjui tai buvo puikus čempionatas, lietuviu patenkinti NBA klubo treneriai ir sirgaliai, jo sutartis galioja iki 2020 metų. Nepaisant to, D.Sabonis negali būti ramus dėl savo ateities Indianapolyje.
Domantas Sabonis ar Mylesas Turneris? Indianai gali tekti rinktis.
Domantas Sabonis ar Mylesas Turneris? Indianai gali tekti rinktis. / „Scanpix“ nuotr.

D.Sabonis jau pradėjo atostogas, jis laukiamas Lietuvos rinktinėje ir pasaulio čempionate Kinijoje, bet paskui nebūtinai grįš į Indianapolį.

„IndyStar“ apžvalgininkas Greggas Doyelas perspėja: Domantas Sabonis gali būti išmainytas.

„Tobulame pasaulyje „Indiana Pacers“ toliau lipdytų klubą aplink savo geriausius jaunus žaidėjus, kurie taip pat yra vieni mieliausių ir profesionaliausių atletų mieste: Victoras Oladipo, Mylesas Turneris ir Domantas Sabonis, – rašo didžiausio Indianapolio dienraščio žurnalistas. – Tačiau mes negyvename tobulame pasaulyje.“

„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris
„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris

Apžvalgininkas tęsia mintį, kad „Pacers“ ieškos dar vieno stipraus perimetro žaidėjo į pagalbą atakuojančiam gynėjui V.Oladipo – rezultatyviausiam komandos žaidėjui, kurio sezoną nukirpo trauma.

NBA naujokų biržoje „Pacers“ neturi aukštų šaukimų, o plačiai atverti piniginę „Pacers“ savininkas Herbas Simonas nepasirengęs. Todėl ieškant erdvės galimiems mainams, atsakymas tėra vienas: „Jie turi išmainyti Sabonį arba Turnerį.“

Apžvalgininkas pabrėžia, kad abu vidurio puolėjai – D.Sabonis ir M.Turneris yra mėgstamiausi vyrukai persirengimo kambaryje ir už jo ribų. Jie abu yra puikūs žaidėjai.

23 metų M.Turneris praėjusį sezoną rinko po 13,3 taško, atkovojo po 7,2 kamuolio ir blokavo po 2,7 metimo. 211 cm ūgio ilgų rankų ir stipraus šuolio amerikietis pirmavo pagal blokus visoje lygoje, o tritaškius metė 38 proc. taiklumu.

Tokio paties ūgio D.Sabonis, kuriam 23-eji sueis gegužės 3 dieną, pretenduoja į geriausio NBA „šeštojo žaidėjo“ prizą, skiriamą sėkmingiausiai nuo atsarginių suolo į žaidimą įsitraukusiam lygos krepšininkų.

D.Sabonis rinko po 14,1 taško, atkovojo po 9,3 kamuolio ir atliko po 2,9 rezultatyvaus perdavimo.

Būdami labai stiprūs po vieną, D.Sabonis ir M.Turneris retai panaudojami kartu aikštėje, todėl su vienu veikiausiai teks atsisveikinti anksčiau ar vėliau.

„Sabonis yra kitoks, – mažiau efektyvus ginant krepšį, bet geriau kovoja dėl kamuolių ir renka taškus iš po krepšio. Kuris vertas daugiau? Kai kurioms komandoms – Sabonis. Kai kurioms labiau praverstų M.Turneris“, – analizavo „IndyStar“.

M.Turneris pernai sudarė su „Pacers“ ketverių metų 72 mln. dolerių sutartį.

D.Sabonis dar žaidžia pagal naujokui skirtą sutartį ir kitą sezoną uždirbs 3,5 mln. dolerių.

„Pacers“ gali pasiūlyti lietuviui naują sutartį, kuri dydžiu gali būti panaši į M.Turnerio, tačiau išlaikyti du brangius vidurio puolėjus būtų per didelė prabanga.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Jei pasaulis būtų tobulas, „Pacers“ išlaikytų abu. Tačiau gyvename čia, o ne ten, tad tarpsezonis, šis tarpsezonis, per kurį laukia masinis žaidėjų judėjimas, yra tinkamas laikas permainoms ir Indianoje“, – rašo „IndyStar“.

VIDEO: „Atsarginiai“: perlaužtas Domantas Sabonis, braškantys čempionai ir „Spurs“ likimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento