Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 02 23

„Pistons“ atsitraukimas: gąsdinanti prognozė D.Motiejūnui ar apsukrus ėjimas?

Donato Motiejūno persikėlimas į Detroitą buvo lyg fejerverkas. Bet atšaukti mainai ir netikėtas lietuvio sugrįžimas į Hjustoną – tikra bomba. Kodėl atsitraukė „Detroit Pistons“ klubas? Ką tai sako apie D.Motiejūno nugarą?
Donato Motiejūno talentų mokykla
Donato Motiejūno talentų mokykla / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Stanas Van Gundy velniškai norėjo D.Motiejūno. Dėl lietuvio „Pistons“ treneris ir kubo krepšinio operacijų prezidentas netgi ryžosi paaukoti vertingą NBA naujokų biržos šaukimą. Už jį „Houston Rockets“ turėjo galimybę vasarą gauti pirmojo naujokų biržos penkioliktuko ar net dešimtuko žaidėją.

Tai parodo, koks „Pistons“ klubui vertingas buvo pats D.Motiejūnas, kad Detroitas ėmėsi tokio ryžtingo žingsnio.

Bet žengus didžiulį žingsnį priekį, sekė atsitraukimas. „Pistons“ turi vieną geriausių gydytojų brigadų NBA. Atlikę išsamius testus su specialistais iš Detroito ir Niujorko, „Pistons“ persigalvojo.

„Pistons“ nenorėjo būti ta komanda, kuri gavo ne tokį Motiejūną, kokio tikėjosi. Akivaizdu, kad Motiejūno nugaros tyrimai jiems sukėlė didžiulių abejonių, ar D-Mo bus naudingas artimoje ateityje ir ar apskritai jo karjeroje“, – rašo NBA.com žurnalistas Keithas Langlois.

D.Motiejūnas: „Tokia mano darbo dalis. Negaliu eiti iš proto. Nelengva, bet yra kaip yra“.

ESPN pridūrė, kad „Pistons“ iš dalies netgi naudingiau, kad Donato tyrimai buvo negatyvūs.

„Matematiškai, Motiejūno nugara išsaugojo „Pistons“ nuo žingsnio padaryti nenaudingus mainus. Kažin, ar „Pistons“ jo labai trūks ir kovojant dėl vietos atkrintamosiose, nes Detroite jis būtų žaidęs už pagrindinio vidurio puolėjo Andre Drummondo, kuris gauna žaisti po 34 minutes“, – rašė ESPN apžvalgininkas Kevinas Peltonas.

NBA.com žurnalistas tam prieštarauja. „Pistons“ pastaruoju metu žaidžia be pagrindinio sunkiojo krašto puolėjo Anthony Tolliverio, o D.Motiejūnas trumpam būtų puikiai užkamšęs šią skylę. Be to, Donatas būtų gerokai paįvairinęs nelanksčią „Pistons“ priekinę liniją.

Bet kokiu atveju, kiek D-Mo būtų naudingas Detroitui – ne pats svarbiausias klausimas. Labiausiai neramu: kiek blogai su Donato nugara?

TAIP PAT SKAITYKITE: Į nepavydėtiną situaciją patekęs D.Motiejūnas: „Nelengva, bet negaliu eiti iš proto“

„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas
„Facebook“ nuotr./Donatas Motiejūnas

JAV žiniasklaidoje taip pat spekuliuojama, kad įvertinę D.Motiejūno nugaros riziką galbūt „Pistons“ nusprendė tiesiog strategiškai atsitraukti laukiant vasaros.

Per kelis mėnesius klubas pamatys, kaip į krūvius reaguoja D.Motiejūno nugara, koks jis pats bus sugrįžęs į aikštę. O svarbiausia – nereikės aukoti vertingo NBA naujokų biržos šaukimo.

D.Motiejūnui NBA jau klijuojama „tiksinčios bombos“ etiketė.

Be to, vasarą „Rockets“ turės pirmumo teises į D.Motiejūną, bet laisvųjų agentų turguje ieškos stambių žuvelių, todėl naujam lietuvio atlyginimui gali būti atriekta gerokai mažiau pinigų (jeigu išvis bus atriekta). „Pistons“ neturėtų permokėti. Juolab, jei sezono pabaiga nebus labai sėkminga, D-Mo kaina netgi kris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Atšaukti Donato Motiejūno mainai: kam tai naudinga?

Kalbant apie nugaros problemas, jeigu jos būtų kritinės, kitais žodžiais – lietuvis būtų sulūžęs, „Rockets“ tikrai nebūtų leidę lietuviui žaisti Plėtojimosi lygoje. Ir pats D-Mo nekabintų makaronų ant ausų nei sau, nei kitiems, kad yra sveikas ir pasiruošęs žaisti visa jėga.

Kita vertus, D.Motiejūnui NBA jau klijuojama „tiksinčios bombos“ etiketė. Nugaros traumos yra vienos pavojingiausių ir labiausiai nenuspėjamų krepšinyje. NBA komandos turi susitaikyti, kad sezono metu trumpiau ar ilgiau gali tekti verstis be lietuvio. Tai, be abejo, atgraso kai kuriuos NBA klubus.

Kelti panikos, kad D.Motiejūnas yra pasmerktas, negalima. Bet kad D-Mo situacija yra išskirtinė – akivaizdu. Atšaukti mainai yra labai retas reiškinys NBA. O tokių sveikatos problemų šiuo metu turbūt neturi joks kitas NBA žaidėjas.

Nors „Pistons“ žingsnis iškėlė naujų didžiulių klausimų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas