Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 13

Po antro niukso iš eilės – JAV rinktinės trenerio konfliktas su reporteriu

JAV krepšinio rinktinė pirmą kartą istorijoje patyrė du iš eilės pralaimėjimus draugiškose rungtynėse, o po antrojo antausio nelaikė ir komandos stratego Greggo Popovichiaus kantrybė.
Greggas Popovichius
Greggas Popovichius / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Las Vegase Tokijo olimpinėms žaidynėms besirengiantys amerikiečiai savaitgalį 87:90 nusileido Nigerijai, o praėjusią naktį 83:91 suklupo ir prieš australus.

Tai reiškia, kad per tris dienas JAV rinktinė patyrė tiek pat pralaimėjimų draugiškose rungtynėse, kiek buvo patyrę per 27 metus nuo 1992-ųjų, kai tarptautiniuose turnyruose leista dalyvauti NBA žaidėjams.

Dažniausiai dominuojantys amerikiečiai šį kartą pasiruošimo ciklą pradėjo sensacingomis nesėkmėmis, o apie tai klausimą spaudos konferencijoje išgirdo ir G.Popovichius.

„San Antonio Spurs“ legendos ir šalia sėdėjusio Damiano Lillardo reporteris klausė, kodėl amerikiečiai, įprastai triuškindavę oponentus dideliais skirtumais, šįkart turi didelių problemų, o G.Popovichius į tai sureagavo paneigdamas žurnalisto mintį.

„Jau ir praeitą kartą klausei to paties klausimo darydamas išvadą, kuri yra neteisinga. Sakai, kad triuškindavome kitas komandas, bet taip niekada nebuvo, tad nežinau, iš kur tai trauki“, – kalbėjo G.Popovichius.

Reporteris bandė įsiterpti, paminėdamas vidutinius JAV rinktinės pergalės skirtumus ankstesniuose turnyruose, kurie dažniausiai viršydavo 30 taškų, o 1992-aisiais siekė 44 taškus, tačiau amerikiečių treneris to padaryti neleido.

„Ar leisi man baigti sakinį, ar ne? Pabūk tyliai, kol aš kalbu. O aš tada klausysiuosi tavęs“, – piktai sakė Popas.

Pagaliau gavęs teisę pasisakyti, G.Popovichius bandė išaiškinti, kad JAV rinktinė niekada netriuškindavo geriausių kitų šalių komandų.

„Kai sakai, kad praeityje triuškindavome kitas komandas, pirmiausia, negerbi kitų komandų. Visuose turnyruose turėdavome atkaklių rungtynių prieš keturias ar penkias šalis. Geros komandos nesileidžia triuškinamos. Taip gali nutikti pasaulio čempionatuose ar olimpinėse žaidynėse, bet apskritai, niekas netriuškina gerų komandų. Tad teigdamas tai, ką pasakei, sakai netiesą“, – kalbėjo G.Popovichius.

JAV rinktinės stratego mintyse yra tiesos – 2016 m. Rio de Žaneiro žaidynėse amerikiečiai išties turėjo nemažai problemų ir serbus bei prancūzus grupių etape įveikė tik 3 taškų skirtumais, o ispanus pusfinalyje – 6 taškais. Tiesa, kelias komandas amerikiečiai vis tik sudorojo lengviau – Argentiną ketvirtfinalyje JAV rinktinė pervažiavo 27 taškais, o serbus finale – net 30 taškų skirtumu.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Galiausiai, 2019 m. pasaulio pirmenybėse amerikiečiai apskritai liko tik septinti ir patyrė du pralaimėjimus prieš Prancūziją ir Serbiją, tačiau tuomet Kinijoje JAV rinktinės sudėtyje nežaidė visas būrys ryškiausių NBA asmenybių.

Iki kelionės į Tokiją amerikiečiai Las Vegase dar sužais su Argentina, Australija ir Ispanija. Pirmąsias rungtynes olimpinėse žaidynėse JAV komanda žais liepos 25 dieną, kai stos į kovą prieš prancūzus.

Grupių etape titulą ginsiančių amerikiečių dar lauks akistatos su Iranu ir Čekija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas