Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 21

Po D.Sabonio nakties ir lemiamo metimo – reakcija Indianos socialiniuose tinkluose

Domantas Sabonis sužaidė nuostabias rungtynes, tik jam nepavyko uždėti vyšnios ant torto, kurį pirmajame NBA čempionato mače nugvelbė „Charlotte Hornets“ krepšininkai.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“/AP nuotr.

D.Sabonis naujojo NBA sezono premjeroje pasirodė dar universalesnis nei anksčiau.

Šeštąjį sezoną elitinėje pasaulio krepšinio lygoje pradėjęs lietuvis pelnė 33 taškus – vos trimis mažiau nei jo asmeninis rekordas.

Nors prieš sezoną buvo daug svarstymų, kokį vaidmenį 25 metų lietuviui suteiks naujasis „Pacers“ strategas Rickas Carlisle'as, D.Sabonis atakavo labai stipriai.

Jis jau per pirmąsias 13 minučių suvertė 22 taškus, o visų rungtynių metu drąsiai metė ne tik dvitaškius (9 iš 13), bet ir tritaškius (4 iš 6).

VIDEO: Domantas Sabonis 33 pts 4 threes 15 rebs vs Hornets 21/22 season

„Prieš rungtynes „Hornets“ treneris Jamesas Borrego kalbėjo, koks „kūrybingas ir inovatyvus“ yra Carlisle'as. „Pacers“ treneris maksimaliai išnaudojo Domanto Sabonio įgūdžius – jis liko sumanus po krepšiais, bet taip pat pridėjo tikslių tritaškių metimų, – įspūdį apie D.Sabonio vaidmenį aprašė „Indy Star“. – Sabonis galėjo išplėšti pergalę sulig sirena, bet prametė lemiamą metimą.“

Šarlotės krepšininkai laimėjo rungtynes 123:122, sulaukę įspūdingo pasirodymo iš Prienuose profesionalo karjerą pradėjusio LaMelo Ballo.

2018 metais Lietuvoje kelis mėnesius žaidęs 198 cm ūgio gynėjas pakartojo savo tritaškių rekordą NBA, pataikęs 7 iš 9, taip savo antrąjį sezoną lygoje pradėjęs 31 tašku.

L.Ballo tritaškiai padėjo „Hornets“ sugrįžti į žaidimą, kai „Pacers“ sugriuvo.

VIDEO: Lamelo Ball Near Triple-Double in Clutch Season Debut

Indianos laikraštis pažymėjo, kad visa „Pacers“ komanda, taip pat ir D.Sabonis, buvo prasmegusi, kai išvaistė didžiulę 23 taškų persvarą, pralaimėjusi atkarpą 0:24. „Bet ketvirtajame kėlinyje jo savalaikiai metimai beveik leido atsigriebti“, – apie D.Sabonio žaidimą rašė „Indy Star“.

„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“/AP nuotr./Domantas Sabonis

Nepaisant pralaimėjimo, ne visi liko nusivylę Indianapolio ekipa.

„Sabonis prametė sulig sirena, „Hornets“ įveikė „Pacers“ 123:122, bet jei manote, kad virkauju dėl iššvaistytos 23 taškų persvaros, galvokite iš naujo. Paveikslas yra platesnis. Patiko, ką pamačiau. Tai tik pirmosios iš 82 rungtynių. Laukia daug įdomybių“, – rašė Greggas Doylas.

„Sabonis prametė lemiamą metimą sulig sirena. Būtų buvusi puiki pergalė, pasiekta po siaubingo trečio kėlinio“, – dėstė Davidas Woodsas.

„Pergalė ar pralaimėjimas, man patiko labiau nei tai, ką mačiau praėjusį sezoną“, – pareiškė Jonas Easteris. Praėjusį sezoną „Pacers“ pasiekė 34 pergales ir patyrė 38 nesėkmės reguliariajame čempionate bei nepateko į atkrintamąsias kovas.

„Reikėtų vaikino paskutinei atakai“, – padarė išvadą Indy Cornrows po D.Sabonio sudėtingo metimo iki galo nepralaužius P.J.Washingtono gynybos.

„Pacers“ sirgaliams paliko įspūdį komandos naujoko Chriso Duarte debiutas.

Praėjusią vasarą 13-uoju NBA naujokų biržoje pasirinktas 24 metų gynėjas iš Dominikos Respublikos pirmosiose savo NBA rungtynėse sumetė 27 taškus. 11 jų Ch.Duarte pelnė jau per pirmąjį savo kėlinį lygoje.

196 cm ūgio naujoko gynėjo įsiliejimas į komandą patiko ir D.Saboniui.

„Jis labai gudrus, ypač žaisdamas pikenrolo situacijas, jam gerai sekasi skaityti žaidimą, – kiek anksčiau sakė D.Sabonis apie komandos naujoką. – Jis subalansuotas, gerai kontroliuoja žaidimą, visada žino, ką reikia daryti, – tai svarbu rungtyniaujant jo pozicijoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas