Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 21

Po krepšiu karaliavęs Jonas Valančiūnas pakilo istoriniame „Raptors“ sąraše

Galbūt Jonas Valančiūnas nėra svarbiausias žaidėjas „Toronto Raptors“ komandoje, bet lietuvis kantriai kyla komandos istorijos metraščiuose. Dar vos 24-erių vidurio puolėjas jau pakilo į ketvirtąją vietą „Raptors“ dvigubų dublių istorijoje, o jo klubas užtikrintai susitvarkė su „Brooklyn Nets“ ekipa 116:104 (29:23, 35:23, 27:26, 25:32).
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • "Raptors" užtikrintai nugalėjo "Nets" klubą 116:104.
  • J.Valančiūnas per 22 min. surinko 10 tšk. ir 14 kam.
  • Lietuvis yra ketvirtas daugiausiai dvigubų dublių (87) surinkęs "Raptors" žaidėjas istorijoje.

Kadangi anksti iki pertraukos susikrovė solidžią persvarą (64:46), „Raptors“ treneris Dwane'as Casey antroje rungtynių dalyje tausojo lyderius.

Jis leido nepersistengti ir J.Valančiūnui, kuris težaidė 22 minutes, bet ir jų užteko surinkti net 14 atšokusių kamuolių. „Centras“ taip pat pelnė 10 taškų (3/8 dvit., 4/4 baud.), blokavo metimą ir kartą prasižengė.

JV būnant aikštėje, „Raptors“ pelnė 17 taškų daugiau nei varžovai. Geresnį +/- rodiklį turėjo tik DeMaras DeRozanas, nors šis ir tepataikė 6 metimus iš 20 ir įmetė 15 taškų.

J.Valančiūnui tai buvo 10-asis dvigubas dublis šį sezoną ir jau 87-asis žaidžiant Toronte. Istoriniame „Raptors“ sąraše penktąjį sezoną Toronte skaičiuojantis aukštaūgis pakilo į ketvirtąją vietą, aplenkdamas ten buvusį Damoną Stoudemire'ą.

Jau artimiausiu metu J.Valančiūnas turėtų aplenkti Jose Manuelį Calderoną, kuris „Raptors“ klube atliko 91 dvigubą dublį. Antonio Davisas sąraše antras su 110 dvigubų dublių, bet Chriso Bosho pasiekimas gali būti neįkandamas lietuviui – net 239 dvigubi dubliai.

J.Valančiūnui aikštėje buvo lengviau, nei turėjo, kadangi „Nets“ treneris Kenny Atkinsonas tausojo pagrindinį vidurio puolėją Brooką Lopezą. J.Valančiūnas priešingoje barikadų pusėje „centro“ pozicijoje sutiko gerą pažįstamą Luisą Scola, kuris žaidė Toronte praėjusį sezoną. 36-erių argentinietis pelnė 9 taškus per 18 minučių.

Beje, šiose rungtynėse „Raptors“ niekada nesivijo „Nets“ komandos, o dviženklį taškų skaičių surinko bent šeši žaidėjai, iš kurių išsiskyrė sezono rezultatyvumo rekordą pasiekęs Normanas Powellas (21 tšk.).

„Nets“ patyrė jau trečią nesėkmę iš eilės ir penktąją per 6 pastarąsias rungtynes. Be to, Bruklino klubas išvykoje pralaimėjo jau 10-ąjį mačą paeiliui, o šį sezoną per 14 rungtynių svečiuose laimėjo vos vienintelį kartą.

„Raptors“: K.Lowry 23 (8 rez. perd.), N.Powellas 21, D.Carrollas 17, D.DeRozanas 15, C.Josephas 11, J.Valančiūnas 10 (14 atk. kam.).

„Nets“: R.Hollisas-Jeffersonas 19, S.Dinwiddie 14, J.Linas 12, T.Bookeris 11.

VIDEO: J.Valančiūno pasirodymas prieš „Nets“: 10 taškų ir 14 kamuolių
VIDEO: „Piktas“ D.DeRozano dėjimas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento