Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po loterijos Matui Buzeliui prognozuojama vieta blogiausioje NBA komandoje

Sekmadienį įvykus NBA naujokų biržos loterijai ir paaiškėjus, kurios komandos birželio pabaigoje iš perspektyviausių krepšininkų rinksis pirmosios, ima aiškėti, kur savo karjerą stipriausioje pasaulio lygoje gali pradėti išeivijos talentas Matas Buzelis.

Loterijos kamuoliukai sekmadienį lėmė, kad pirmą kartą nuo 1975-ųjų pirmieji rinksis „Atlanta Hawks“.

Antrasis šaukimas atiteko „Washington Wizards“, trečiasis – „Houston Rockets“, ketvirtasis – „San Antonio Spurs“, penktasis – „Detroit Pistons“.

Būtent kelionė į pastarąją komandą prognozuojama M.Buzeliui.

Dešimties skirtingų žiniasklaidos kanalų prognozes įvertinusi oficiali NBA svetainė padarė išvadą, kad lietuvis bus pakviestas būtent penktuoju šaukimu.

Tai prognozuoja šeši iš dešimties naujokų biržos ekspertinę atlikusių kanalų.

„Pistons“ pastaruosius du sezonus buvo blogiausia NBA komanda, iš viso iškovojusi vos 31 pergalę ir patyrusi 133 pralaimėjimus. Prieš kelis mėnesius „Pistons“ užfiksavo ilgiausią nesėkmių seriją NBA istorijoje, kai pralaimėjo net 28 kartus iš eilės.

„Scanpix“/AP nuotr./Cade'as Cunninghamas
„Scanpix“/AP nuotr./Cade'as Cunninghamas

Vis dėlto sėkmė šiam klubui nenusišypsojo ir loterijoje – ir pernai, ir šiemet Detroitui atiteko vos penktasis šaukimas.

Naujokų biržos eigą prognozuojantys ekspertai teigia, kad M.Buzelis galėtų tapti „Pistons“ ateities kolona ir papildyti šiame klube jau žaidžiančius gynėjus Cade'ą Cunninghamą ir Jadeną Ivey.

„Pistons“ yra blogiausiai tritaškius metanti NBA komanda ir viena prasčiausiai besiginančių. Tai reiškia, kad jie gali žvalgytis į taiklumo, sprogstamosios jėgos ir universalumo gynyboje kombinaciją, kurią gali pasiūlyti Buzelis, – vertino ESPN ekspertas Jonathanas Givony. – Jis pataikė 45 proc. tritaškių paskutiniais metais vidurinėje mokykloje, bet šis skaičius krito per jo sezoną G lygos „Ignite“ komandoje. Buzelis atrodo tinkamas prie kitų Detroito rotacijos detalių ir yra toks žaidėjas, kuriam nebūtina skirti derinių, bet turi daug vietos augimui.“

Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse
Vida Press nuotr./Matas Buzelis NBA „All-Star“ rungtynėse

Detroito klube yra žaidęs vienintelis lietuvis – tai Deividas Sirvydis, atstovavęs „Pistons“ prieš kelerius metus.

„Scanpix“ nuotr./Deividas Sirvydis
„Scanpix“ nuotr./Deividas Sirvydis

Beveik vieningai pirmasis šaukimas prognozuojamas Prancūzijos talentui Alexui Sarrui. Aukštaūgis, anot prognozių, turėtų žaisti „Hawks“ komandoje.

Antras šaukimas numatomas dar vienam prancūzui Zaccharie Risacherui, kuris turėtų žaisti „Wizards“. Trečias turėtų būti pašauktas amerikietis Roddas Sheppardas, kuris tokiu atveju karjerą tęstų „Rockets“.

Jei prognozės išsipildys, ketvirtas savo pavardę išgirs ir Victoro Wembanyamos komandos draugu San Antonijuje taps serbas Nikola Topičius.

NBA naujokų birža vyks birželio 27-28 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas