Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 18

Po teigiamo K.Duranto koronaviruso testo – ne tik paguoda, bet ir kritika

Koronaviruso diagnozę išgirdusiam Kevinui Durantui ir dar trims „Brooklyn Nets“ žaidėjams krepšinio pasaulis linki kuo greičiau pasveikti. Vis dėlto NBA superžvaigždės situacija sulaukė ne tik paguodos, bet ir kritikos. Niujorko meras viešai piktinosi, kokiu būdu NBA klubas taip lengvai gavo koronaviruso testus, kai daug kitų rimtai sergančiųjų neturi tokios galimybės.

„Linkime jam greitai pasveikti. Bet su visa pagarba, visa NBA komanda neturėtų testuotis dėl koronaviruso, kai yra kritinės būklės pacientų, kurie laukia testo eilėje, – tviteryje rašė Niujorko meras Billas de Blasio. – Testai skirti ne dėl bendros gerovės, o ligos.“

„Man labai gaila, kad Kevinas Durantas užsikrėtė koronavirusu. Bet skurdesni žmonės jau pastebi, kad jie negauna testų taip greitai, kaip įžymybės ir turtingieji. „Los Angeles Times“ pranešė, kad nuo koronaviruso miręs vyras nespėjo sulaukti testo“, – rašė ir JAV reporterė Melissa Chan.

ESPN praneša, kad „Nets“ sumokėjo kompanijai, kuri visą Bruklino ekipą privačiai aprūpino koronaviruso testais.

Krepšininkai buvo ištestuoti praėjusią savaitę, po vizito San Fransiske, kai taip ir nesulaukė nukeltų rungtynių su „Golden State Warriors“. Tyrimų rezultatus „Nets“ gavo antradienį.

Bruklino klubas neįvardijo visų užsikrėtusių krepšininkų, bet JAV žiniasklaidai pavyko sužinoti, kad vienas virusą pasigavusių žaidėjų yra K.Durantas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

NBA atstovas Mike'as Bassas paaiškino ESPN, kodėl „Nets“ atliko testus visai komandai.

„Viešasis sveikatos sektorius ir komandų gydytojai nerimavo, kad NBA žaidėjai galėjo užsikrėsti per tiesioginį kontaktą su kitais krepšininkais rungtynių metu ir bendravimą su sirgaliais. Juolab dėl savo kelionių grafiko jie galėjo pavojingai išnešioti virusą. Kadangi praėjusią savaitę sužinojome apie pirmuosius koronaviruso atvejus NBA, pradėjome tirti ir kitus. Tikimės, kad NBA žaidėjų pavyzdys įkvėps jaunus žmones laikytis rekomendacijų ir apsaugoti vieni kitus“, – pasiaiškino NBA atstovas.

„Mes nelaikome savęs nei geresniais, nei blogesniais už kitus. Mes tiesiog krepšinio komanda, kaip ir bet kuri kita kompanija“, – NBA klubų testavimą užtarė ir „Warriors“ prezidentas Bobas Myersas.

K.Duranto atvejis atkreipė visuomenės dėmesį ne tik dėl privačių „Nets“ tyrimų, bet ir paskutinių kontaktų. Prieš keletą dienų NBA superžvaigždė leido laiką su garsiu JAV atlikėju Drake, o šis prieš porą dienų kontaktavo su LeBronu Jamesu.

ESPN praneša, kad šiuo metu testuojama visa „Los Angeles Lakers“ komanda su LeBronu priešakyje. Būtent Los Andželo klubas kovo 10-ąją buvo paskutinis „Nets“ varžovas prieš sustabdant NBA sezoną. Atlikę koronaviruso testus, „Lakers“ krepšininkai izoliavosi nuo visuomenės 14-ai dienų.

„Įvertinę viruso plitimo riziką po mūsų rungtynių su „Nets“, laikomės COVID-19 procedūrų ir konsultuojamės su sveikatos priežiūros institucijomis, NBA bei UCLA gydytojais, – rašoma „Lakers“ pranešime. – Žaidėjų, personalo, sirgalių ir visuomenės sveikata yra mūsų prioritetas.“

Kol kas koronavirusu užsikrėtė septyni NBA krepšininkai: „Utah Jazz“ žvaigždės Rudy Gobert'as bei Donovanas Mitchellas, „Detroit Pistons“ aukštaūgis Christianas Woodas, „Brooklyn Nets“ superžvaigždė Kevinas Durantas bei dar trys neįvardyti Bruklino ekipos nariai.

Pastarosiomis savaitėmis „Nets“ kovo 4-ąją namuose priėmė „Memphis Grizzlies“ komandą, kuriai atstovauja Jonas Valančiūnas.

Iki trečiadienio JAV buvo užfiksuota 6,5 tūkst. koronaviruso atvejų, nusinešusių 116 gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas