Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 19

Prieš didžiulės svarbos rungtynes „Lakers“ turi vieną tikslą: sustabdyti S.Curry

Geriausią gynybą reguliariajame sezone demonstravusi „Los Angeles Lakers“ komanda šiąnakt laikys rezultatyviausio NBA krepšininko Stepheno Curry testą.
Stephenas Curry (su kamuoliu) prieš „Lakers“ gynybą
Stephenas Curry (su kamuoliu) prieš „Lakers“ gynybą / „Scanpix“/AP nuotr.

Vakarų konferencijos įkrintamosiose varžybose septintąją vietą reguliariajame sezone užėmę „Lakers“ stengsis įveikti aštuntoje likusius „Golden State Warriors“.

Pergalės kaina – bilietas į atkrintamąsias varžybas, o pralaimėjus kažkuriai iš šių komandų dėl paskutinės vietos Vakarų aštuonete po dviejų dienų teks grumtis su „Memphis Grizzlies“ arba „San Antonio Spurs“ klubu.

Prieš labai svarbią akistatą su „kariais“ „Lakers“ lyderiai išskyrė pagrindinį savo tikslą – sustabdyti net po 32 taškus reguliariajame sezone rinkusį S.Curry.

„Mes žinome, kas yra tos gyvatės galva – tai Stephas, – ESPN žurnalistui Dave'ui McMenaminui sakė vienas Los Andželo klubo lyderių Anthony Davisas. – Turime žaisti geriausiai, kaip galime, kad jį sustabdytume. Tai priklausys nuo visos komandos, ne tik nuo mūsų gynėjų. Turime pasirūpinti, kad visada jį matytume ir išliktume susikoncentravę visų rungtynių metu.“

„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas
„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas

Kol A.Davisas saugos lanką, S.Curry gynyba pirmiausia rūpinsis „Lakers“ „mažiukai“ – Dennisas Schroderis ir Kentaviousas Caldwellas-Pope'as.

„Jis yra geriausias metikas, kada nors žaidęs krepšinį, – prieš mačą ESPN sakė vokietis D.Schroderis. – Bet kuris metimas, kurį jis atlieka iš arčiau nei vidurio linija, jam yra geras metimas. Turi priversti jį mesti kuo sunkiau ir apriboti jo galimybes išmesti tritaškius.“

S.Curry reguliariajame sezone ne tik žaidė rezultatyviausiai karjeroje, bet ir pataikė daugiausiai tritaškių – net po 5,3 per susitikimą. Nors „Warriors“ lyderis meta iš itin sudėtingų situacijų, jo taiklumas – beveik nepriekaištingas (42,1 proc.).

Gegužę jis apskritai yra sunkiai sustabdomas – pelno vidutiniškai po 36,8 taško, o „Warriors“ įkrintamąsias pasitinka su šešių pergalių serija.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stephenas Curry

„Laukiame, kad jie mes visas pajėgas prieš Stephą. Keli gynėjai, skirtingos taktikos ar kitokie bandymai jį paveikti, – kalbėjo San Francisko komandos strategas Steve'as Kerras. – Mes jau esame matę visko, Stephas taip pat. Labai svarbus bus Draymondas Greenas – su užtvaromis ir perdavimais jis gali rasti atsakymą į varžovų gynybą.“

„Lakers“ greičiausiai atsižvelgs ir į tarpusavio akistatas reguliariajame sezone, kai laimėjo dvejas iš trejų rungtynių prieš „Warriors“, o S.Curry prieš „ežerinius“ rinko „tik“ po 23 taškus, iš toli mesdamas 34,6 proc. tikslumu.

Tiesa, visos šių komandų akistatos vyko jau senokai.

„Tai labai svarbios rungtynės. Žiūrime į jas lyg į septintąsias serijos rungtynes, – sakė A.Davisas. – Žaisime tik vienerias įkrintamųjų rungtynes – privalome jas laimėti.“

„Lakers“ ir „Warriors“ susitikimas Los Andželo „Staples Center“ arenoje prasidės 5 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas