Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 27

Priešai taps draugais? „Kings“ aktyviai siejami su Draymondu Greenu

„Sacramento Kings“ klubas atliko svarbius ėjimus praėjusią savaitę, o dabar gali taikytis į vieną garsiausių vardų NBA lygoje – apie tai šnabždamasi stipriausios pasaulio lygos užkulisiuose.
Domantas Sabonis ir Draymondas Greenas
Domantas Sabonis ir Draymondas Greenas / „Scanpix“/AP nuotr.

17 metų sausrą be atkrintamųjų varžybų nutraukę „Kings“ buvo sustabdyti pirmajame jų etape, kai 3:4 nusileido tuo metu dar titulą gynusiems „Golden State Warriors“.

Įtempta serija pasižymėjo ir incidentu tarp Domanto Sabonio ir Draymondo Greeno, kai amerikietis užlipo lietuviui ant krūtinės ir buvo diskvalifikuotas vienerioms rungtynėms. Vėliau D.Greenas skundėsi, kad seriją pralaimėjęs lietuvis pasišalino iš aikštės nepasveikinęs „Warriors“ krepšininkų.

„Praradau pagarbą Saboniui. Negerbiu tavęs, jei nepaspaudi rankos varžovui po pralaimėjimo. Kai 2016-aisiais pralaimėjome septintąsias finalo rungtynes prieš „Cavaliers“, aš išėjau į rūbinę ir atsisėdau, bet tada supratau, kad taip nesielgiama. Tada grįžau ir visiems atidaviau pagarbą“, – prieš kelias mėnesius apie lietuvį kalbėjo D.Greenas.

Vis dėlto priešais tapę žaidėjai jau netrukus gali suvienyti jėgas.

„Kings“ vadovai praėjusią savaitę iškeitė 24-ąjį naujokų biržos šaukimą ir dvejų metų 25 mln. dolerių Richauno Holmeso kontraktą į „Dallas Mavericks“ klubą.

Kadangi mainais Sakramento ekipa negavo jokio žaidėjo, jos algų kepurėje atsivėrė didelė erdvė.

„The Athletic“ apžvalgininkas Johnas Hollingeris skaičiuoja, kad „Kings“ gali turėti 34 mln. dolerių naujam krepšininkui, jei tik nepratęs sutarčių su Harrisonu Barnesu, Alexu Lenu, Chimezie Metu, Matthew Dellavedova ir Terrence'u Davisu, kurių kontraktai su klubu baigėsi.

Taip pat „Kings“ turėtų atsisakyti komandos opcijos su Kessleriu Edwardsu ir atleisti PJ Dozierį.

J.Hollingerio teigimu, „Kings“ galėtų sutaupyti dar 2 mln. dolerių, jei atsisakytų ir Trey Lyleso, bet šio žaidimo kainos ir kokybės santykis yra toks geras, jog Sakramentui verta pasilikti iš toli galintį pataikyti aukštaūgį.

Jei „Kings“ atliks visus anksčiau įvardintus ėjimus, jie galės laisvųjų agentų rinkoje medžioti kažkurią lygos žvaigždę. Daugelis mano, kad ta žvaigždė bus Draymondas Greenas.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Draymondas Greenas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Draymondas Greenas

„Kings“ šiuo metu neturi solidaus sunkiojo krašto puolėjo, galinčio žaisti greta D.Sabonio startiniame penkete. Be to, jiems žūtbūt reikia sustiprinti gynybą baudos aikštelėje.

Maža to, ne vienas žmogus „Kings“ organizacijoje turi tamprius ryšius su D.Greenu ir „Warriors“. Klubo savininkas Vivekas Ranadive kurį laiką turėjo „Warriors“ akcijų, o dabartinis „Kings“ vyr. treneris Mike'as Brownas prieš tai ilgus metus dirbo „Warriors“ stratego Steve'o Kerro asistentu ir buvo vadinamas „D.Greeno užkalbėtoju“.

„Su tiek vietos algų kepurėje „Kings“ gali nupūsti bet kurį pasiūlymą iš „Warriors“ pusės“, – teigė įtakingas ESPN žurnalistas Brianas Windhorstas.

„Warriors“ turėtų prakaituoti dėl to, jog rinkoje galimai atsirado potencialus D.Greeno pirkėjas“, – pridūrė J.Hollingeris.

„Scanpix“/AP nuotr./Draymondas Greenas užlipo ant Domanto Sabonio
„Scanpix“/AP nuotr./Draymondas Greenas užlipo ant Domanto Sabonio

Nuo 2012-ųjų NBA lygoje rungtyniaujantis D.Greenas visą karjerą praleido viename klube. Nors jam jau 33-eji, jis vis dar vadinamas vienu geriausiai besiginančių NBA krepšininkų, o tai įrodo ir skaičiai.

Jam esant aikštėje „Warriors“ per 100 atakų praleisdavo net 9,8 taško mažiau negu tada, kai D.Greenas ilsėdavosi.

Savo ruožtu „Kings“ praėjusiame sezone buvo tarp blogiausiai lygoje besigynusių ekipų, per 100 atakų praleisdavę po 120,8 taško.

Be to, keturiskart NBA čempionas pasižymi lyderystės savybėmis ir puikiai pritaptų kamuolio dalinimusi paremtame „Kings“ puolime. Praėjusį sezoną jo rodikliai siekė 8,5 taško, 7,2 atkovoto kamuolio ir 6,8 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.

„Jis yra būtent toks žaidėjas, kokio jiems reikia“, – užtikrintai teigė B.Windhorstas.

Daugiausiai klausimų gali kelti nestabilus D.Greeno metimas ir jo sutalpinimas aikštėje kartu su taip pat iš toli nepataikančiu D.Saboniu.

Be to, daug lems ir paties D.Greeno sprendimas. „Warriors“ greičiausiai siūlys puolėjui mažesnį atlygį negu „Kings“, bet gali pasiūlyti žaidimą su vis dar vienu geriausių pasaulio krepšininkų Stephenu Curry, su kuriuo D.Greenas turi ypatingą ryšį. Be to, San Fransisko ekipa jau iškeitė Jordaną Poole'ą, kuriam D.Greenas smogė prieš praėjusio sezono pradžią, sukeldamas vieną didžiausių pastarojo metų NBA skandalų.

Jei vis dėlto „Kings“ nesugebės prisivilioti 33-ejų veterano, jų akys greičiausiai kryps į kitus panašios pozicijos žaidėjus. J.Hollingeris išskyrė kelis galimus Sakramento taikinius: Jerami Grantą, Kyle'ą Kuzmą, Grantą Williamsą, Camą Johnsoną ir PJ Washingtoną.

15min jau rašė, kad „Kings“ ruošia dirvą ir naujam įspūdingam D.Sabonio kontraktui, kuris gali siekti 189 mln. dolerių per keturis sezonus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas