Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 29

Principinę kovą laimėjęs D.Sabonis – apie S.Vezenkovą ir Europą primenančią NBA taurę

Domantas Sabonis ir „Sacramento Kings“ šiąnakt išlipo iš 24 taškų duobės ir po sudėtingo dvitaškio vienu tašku palaužė principiniu varžovu tapusią „Golden State Warriors“ ekipą.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje Malikas Monkas įsiveržė į baudos aikštelę, paleido kamuolį nuo vienos kojos, šis nuo lentos įsisuko į lanką ir „Kings“ galiausiai šventė dramatišką pergalę 124:123.

„Tiesą sakant, nelabai mačiau, kaip jis atliko tą metimą. Pasitraukiau iš pikenrolo, Malikas liko su kamuoliu ir ėmėsi iniciatyvos. Kai vėl pakėliau galvą, jau galvojau apie kovą dėl kamuolio, bet metimas įkrito“, – šypsojosi D.Sabonis.

„Warriors“ liko 7,4 sekundės paskutinei atakai. Stephenas Curry įstrigo, bet metė tolimą tritaškį, kuris liko netoli tikslo.

„Tiek daug kartų tai matėme... Maniau, kad kamuolys įkris. Stovėjau po krepšiu, ruošiausi kovai dėl kamuolio ir, laimei, šįkart jo tritaškis skriejo pro šalį“, – neslėpė D.Sabonis, praėjusiame sezone būtent prieš „Warriors“ dramatiškai kritęs ir pirmajame NBA atkrintamųjų rate.

„Tai svarbi pergalė mums. Dabar žinome, kad galime juos nugalėti. Turime tai prisiminti, kai vėl sutiksime juos ateityje“, – pridūrė lietuvis.

„Kings“ šiose rungtynėse sugebėjo išlipti net iš 24 taškų duobės (48:72). Emocinis lūžis įvyko ketvirtajame kėlinyje, kai Draymondas Greenas, praėjusiame sezone užlipęs ir ant D.Sabonio, o dabar sugrįžęs po 5 rungtynių diskvalifikacijos, užsidirbo techninę pražangą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis grumiasi su „Warriors“ komanda
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis grumiasi su „Warriors“ komanda

Audringai savų sirgalių palaikomi „Kings“ – gerbėjai Sakramente nušvilpė kiekvieną D.Greeno prisilietimą prie kamuolio – tuomet spurtavo 13:3 ir pirmą sykį nuo pirmojo kėlinio išsiveržė į priekį (111:110).

„Žinoma, mums tai padėjo. Jis užsidirbo papildomą pražangą. Tuo metu reikalai jau klostėsi mums naudinga linkme“, – teigė D.Sabonis.

„Tai buvo momentas, kurio mums reikėjo, – pridūrė rungtynių herojus M.Monkas. – Treneris mums nuolat karto, kad kažkas tokio nutiks, ir mes tiesiog laikėmės plano.“

Svarbų vaidmenį atliko ir „Kings“ naujokas, naudingiausias praėjusio sezono Eurolygos krepšininkas Sasha Vezenkovas, kuris nuo suolo kilo tik trečiojo kėlinio pabaigoje (kai „Warriors“ pirmavo 95:80) ir be keitimų sužaidė visas paskutines 15,5 rungtynių minutes.

Bulgaras pelnė 8 taškus (1/3 dvit., 2/6 trit.), sugriebė 4 kamuolius ir blokavo 2 varžovų metimus.

„Jis buvo nuostabus. Žengė į aikštę, žaidė labai protingai, gerai gynėsi. Išprovokavo S.Curry prasižengti puolime, blokavo kelis metimus. Jis – labai protingas žaidėjas. Atsiduria ten, kur ir turi būti. Jis nėra MVP už dyką“, – naująjį komandos draugą gyrė D.Sabonis.

„Kings“ žinojo, kad į NBA sezono vidurio turnyro atkrintamąsias būtų patekę ir pralaimėję ne didesniu nei 11 taškų skirtumu.

„Manau, tai mums ir padėjo tuo metu, kai atsilikome 24 taškais. Stengėmės priartėti bent iki 11-os. Tai palaikė mūsų gyvybę. Kuomet pavyko tai padaryti, tuomet jau siekėme pergalės, – kalbėjo D.Sabonis. – Išlikome nenugalėti ir susikūrėme namų pranašumą kitame etape.“

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis

Jis pats šiose rungtynėse nebuvo toks aktyvus puolime – surinko 9 taškus (2/6 dvit., 0/1 trit., 5/6 baud.), bet pridėjo 10 rezultatyvių perdavimų ir 8 atkovotus kamuolius.

VIDEO: D.Sabonio žaidimo epizodai

NBA vidurio sezono turnyro atkrintamąsias D.Sabonis ir „Kings“ dabar pradės akistata su Jono Valančiūno atstovaujama „New Orleans Pelicans“ ekipa.

NBA apžvalgininkų paklaustas, ar naujasis turnyras – primenantis taurės varžybas, vykstančias Europoje – išpildė D.Sabonio lūkesčius, šis atsakė nedvejodamas.

„Žinoma. Kiekvienos rungtynės turi papildomą reikšmę, intensyvumas – didesnis. Manau, sirgaliai – laimingi. Smagu“, – teigė lietuvis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas