Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 05 24

Prisvilęs čempionų startas: nykūs „Lakers“ atkrintamąsias pradėjo nesėkme

NBA čempionų titulą ginantys „Los Angeles Lakers“ krepšininkai šių metų atkrintamąsias varžybas pradėjo nesėkme. Nykiai atrodę „ežeriniai“ svečiuose 90:99 (25:32, 20:21, 23:28, 22:18) nusileido „Phoenix Suns“ ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0-1.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Tik per įkrintamųjų (angl. play-in) turnyrą į atkrintamąsias įšokę „Lakers“ nepriminė tos komandos, kurį praėjusiais metais Orlando „burbule“ tapo NBA čempione.

„Lakers“ atsiliko nuo antrąją vietą Vakarų konferencijoje reguliariajame sezone užėmusių „saulių“ kone visų rungtynių metu, o nekokį startą atkrintamosiose iliustravo Los Andželo ekipos lyderių pasirodymai.

Neseniai po traumos grįžęs LeBronas Jamesas pelnė 18 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų, bet iš žaidimo metė nebūdingai sau mažai metimų – Karalius pataikė 6 iš 13, o taip pat padarė ir 5 klaidas.

Dar niūriau pasirodė Anthony Davisas, kurio sąskaitoje – tik 13 taškų ir pralaimėta tiesioginė dvikova „Suns“ centrui Deandre Aytonui.

Pirmas rungtynes atkrintamosiose žaidęs iš Bahamų kilęs centras buvo sunkiai sulaikomas ir pataikė 10 dvitaškių iš 11, pelnydamas 21 tašką ir atkovodamas 16 kamuolių.

Jis puikiai talkino net 34 taškus įmetusiam Devinui Bookeriui.

„Suns“ tai buvo pirmoji pergalė atkrintamosiose nuo 2010 metų, kai dar Steve'o Nasho vedamos „saulės“ Vakarų konferencijos finalo rungtynėse nugalėjo tuos pačius „Lakers“, tačiau galiausiai pralaimėjo seriją 2-4.

Nesutrukdė laimėti Finikso ekipai ir išgąstis dėl Chriso Paulo traumos. „Suns“ veteranas susižeidė petį antrajame kėlinyje ir buvo palikęs aikštę bei išėjęs į rūbinę, tačiau galiausiai grįžo ir tęsė rungtynes. Tiesa, aikštės generolas neišsiskyrė rezultatyvumu ir rungtynes baigė surinkęs 7 taškus ir atlikęs 8 rezultatyvius perdavimus.

Ketvirtajame kėlinyje rungtynėse kilo susistumdymas, po kurio techninėmis pražangomis buvo nubausti „Lakers“ atstovai Alexas Caruso ir Montrezlas Harrellas, o „Suns“ gynėjas Cameronas Payne'as už dvi technines nuobaudas išvarytas iš aikštės.

„Lakers“ šiame mače iš žaidimo atakavo vos 43,4 proc. tikslumu – pataikyti buvo 26 dvitaškiai iš 50 ir 7 tritaškiai iš 26. Be to, svečiai prametė net 11 baudų metimų (iš 28).

Antrasis serijos mačas naktį iš antradienio į trečiadienį vėl bus žaidžiamas Finikse.

„Suns“: Devinas Bookeris 34 (13/26 metimai, 7 atk. kam., 8 rez. perd.), Deandre Aytonas 21 (10/11 dvit., 16 atk. kam.), Mikalas Bridgesas ir Cameronas Johnsonas po 10.

„Lakers“: LeBronas Jamesas 18 (7 atk. kam., 10 rez. perd.), Dennisas Schroderis 14, Anthony Davisas 13 (5/16 metimai, 7 atk. kam.), Montrezlas Harrellas ir Andre Drummondas (9 atk. kam.) po 12, Alexas Caruso 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas