Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 07 13

Pro šalį: NBA treneris tarp rimčiausių JAV rinktinės varžovų mato Jugoslaviją

JAV krepšinio rinktinė dviem pralaimėjimais pradėjo pasiruošimą Tokijo olimpinėms žaidynėms, o tai sukėlė audrą šalies krepšinio bendruomenėje. Aštriai pasisakyti nevengė ir ilgametis NBA treneris Byronas Scottas, bet paklaustas, ką laiko rimčiausiais amerikiečių varžovais Tokijo olimpinėse žaidynėse, specialistas prišaudė į lankas.
Byronas Scottas (kairėje) pasidalino mintimis apie Kevino Duranto vedamą JAV rinktinę
Byronas Scottas (kairėje) pasidalino mintimis apie Kevino Duranto vedamą JAV rinktinę / „Scanpix“ nuotr.

Greggo Popovichiaus treniruojami amerikiečiai pasiruošimą kelionei į Tokiją pradėjo gaudami du antausius Las Vegase.

Šeštadienį JAV rinktinė sensacingai 87:90 nusileido Nigerijai, o praėjusią naktį sudėjo ginklus ir prieš Australiją (83:91).

Po pirmosios nesėkmės TMZ tinklalapis klausė 14 metų NBA žaidusio ir 18 metų treniravusio B.Scotto, ar tai yra vienas didžiausių netikėtumų JAV rinktinės istorijoje.

„Sakyčiau, kad tai ne vienas didžiausių, o pats didžiausias netikėtumas JAV krepšinio rinktinės istorijoje. Tai skaudus smūgis, bet, tikėkimės, tai suveiks tarsi žadintuvas. Jie turi būti pasiruošę“, – kalbėjo tris kartus su „Los Angeles Lakers“ kaip žaidėjas NBA čempionu tapęs amerikietis.

„Scanpix“ nuotr./Nigerijos krepšinio rinktinė pranoko JAV krepšininkus per kontrolines rungtynes Las Vegase.
„Scanpix“ nuotr./Nigerijos krepšinio rinktinė pranoko JAV krepšininkus per kontrolines rungtynes Las Vegase.

Tiesa, dar prieš JAV rinktinės pralaimėjimą prieš australus B.Scottas tikino, kad jam amerikiečių žaidimas nerimo nekelia.

„Nesu sunerimęs dėl jų žaidimo. Dabar jiems tenka daug purvo, bet komandoje yra daug superžvaigždžių, kurios turi išmokti žaisti kartu. Svarbiausia yra žaisti komandiškai. Greggas Popovichius ir jo trenerių štabas mane nuteikia ramiai“, – tikino žinoma NBA asmenybė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Greggas Popovichius

Tačiau net ir jis pripažino, kad iškovoti auksą Tokijuje amerikiečiams nebus lengva.

„JAV rinktinei auksas jau nebėra garantuotas. Kitos komandos prisivijo amerikiečius ir auksą jiems laimėti bus sunku. Bet žinoma, tai yra tikslas, kurį jie gali pasiekti. Jei turėčiau už kažką statyti pinigus, statyčiau už juos“, – pabrėžė B.Scottas, per karjerą treniravęs „New Jersey Nets“, „New Orleans Hornets“, „Cleveland Cavaliers“ ir „Los Angeles Lakers“ klubus.

Jei turėčiau už kažką statyti pinigus, statyčiau už amerikiečius.

Paklaustas, ką dar mato tarp olimpinių žaidynių favoritų, B.Scottas išskyrė Prancūziją ir tris Tokijuje nė nežaisiančias komandas, tarp jų – ir nuo 2003 metų tarptautinėje arenoje neegzistuojančią Jugoslaviją.

„Manau, kad Prancūzija šiemet bus gera. Jugoslavija visuomet būna gera, Rusija taip pat. Visuomet atsiranda viena stipri komanda, šiemet ja gali tapti ir Kinija. Visuomet gali atsirasti nustebinsianti komanda, bet kalbant apie auksą, vis tiek lieku prie JAV“, – kalbėjo amerikietis.

VIDEO: Byronas Scottas tarp rimčiausių JAV konkurentų įvardijo Jugoslaviją

Primename, kad jau artimiausią naktį amerikiečiai Las Vegase žais prieš Argentiną, o vėliau dar rungtyniaus draugiškose rungtynėse su Australija ir Ispanija.

Tokijuje JAV rinktinė žais A grupėje, kur jų varžovais bus prancūzai, iraniečiai ir čekai. Pirmąjį mačą liepos 25-ąją amerikiečiai žais prieš Prancūziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas