Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 08

„Raptors“ regi Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį viename NBA klube

„Phoenix Suns“ vadovams gerą įspūdį palikęs Domantas Sabonis sužavėjo ir „Toronto Raptors“ komandą. Jono Valančiūno klubo peržiūroje sudalyvavusio lietuvio žaidimą teigiamai įvertino „Raptors“ generalinio direktoriaus Masai'aus Ujiri asistentas Danas Tolzmanas. Jo teigimu, 20-metis krepšininkas tiktų į porą po krepšiu J.Valančiūnui.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Twitter“ nuotr.

„Ieškome žaidėjo, kuris galėtų rungtyniauti su Valančiūnu. O Domantas yra labai geras komandinis žaidėjas, – 211 cm ūgio žaidėją gyrė D.Tolzmanas. – Su juo kiti tampa geresni. Jo tobulėjantis metimas iš vidutinio nuotolio, atkovoti kamuoliai, užtvaros, energija... Ar tai būtų Valančiūnas, ar bet kuris kitas aikštėje, Sabonis yra toks, kuris atitinkamose situacijose gali kitų žaidimą pakelti į kitą lygį.“

„Gebėjimas padaryti kitus geresniais“ labiau būdingas įžaidėjams, todėl Domantas šiuos „Raptors“ atstovo žodžius turėtų priimti kaip didžiulį komplimentą.

„Raptors“ NBA naujokų biržoje turės 9-ojo šaukimo teisę. Realu, kad D.Sabonis galėtų patekti į Torontą – tą prognozuoja, pavyzdžiui, „NBA Draft“. Tačiau patys „Raptors“ dar nėra tiksliai nusprendę, ką darys su šaukimu – jį gali ir iškeisti.

Tačiau akivaizdu, kad jei 9-uoju šaukimu „Raptors“ stiprins komandą, Domantas yra vienas kandidatų per ceremoniją užsidėti Toronto kepurėlę.

D.Tolzmanas: „Domantas valgo, miega ir kvėpuoja krepšiniu“.

„Jis parodė tą energiją, tą variklį, kokį matėme ir koledže. Svarbiausia, kad už jo statistiką jam labiau rūpi komandiniai pasiekimai. O mes Toronte kuriame būtent tokią aurą“, – D.Sabonio treniruote Toronte džiaugėsi D.Tolzmanas.

Kaip jau įprasta, D.Sabonis turėjo individualią treniruotę. Kol kiti NBA naujokai dažniausiai praktikuojasi žaisdami trise prieš tris, Domantas vienas dirbo su „Raptors“ treneriais. Toks yra jo agentų planas.

D.Tolzmano teigimu, individualios treniruotės gali būti dar sunkesnės nei bendros, nes jos gerokai labiau išvargina, o žaidėjas valandą tyrinėjamas lyg per mikroskopą.

Individualioje treniruotėje „Raptors“ galėjo akyliau patikrinti Domanto metimo techniką, kojų darbą, bendravimą su treneriais. Šie neliko nusivylę. Beje, pastebėjo, kad aukštaūgio metimas iš vidutinio nuotolio gerėja.

VIDEO: D.Sabonio interviu po „Raptors“ peržiūros

„Daugelis nuvertina jo fizines savybes. Aišku, jis neskraidys virš lanko, bet yra fiziškai pajėgesnis, nei daugelis galvoja. Žinoma, jį reikia išnaudoti atitinkamose situacijose. Jam nereikia mėtyti virš lanko alley-oop'ų“, – pasakojo D.Tolzmanas.

NBA klubų peržiūrose Domantas sulaukė daug dėmesio ir dėl genų. Amerikiečiai prisimena legendinį jo tėvą Arvydą Sabonį.

„Jo genai matyti, – pridūrė D.Tolzmanas. – Kai vaikai auga krepšinio aplinkoje, jie įgyja kitokį supratimą. Pažiūrėkite į tą patį Stepheną Curry, kurio tėvas žaidė „Raptors“, o pats Stephas padavinėdavo žaidėjams kamuolį.

Tokie žmonės valgo, miega ir kvėpuoja krepšiniu. Toks yra Domantas. Jis labai greitai viską perpranta. Paprasti žmonės tokio jausmo neturi ir šį pojūtį labai sunku pamatuoti“.​

NBA naujokų birža Brukline vyks birželio 23-ąją. Domantui prognozuojamas 7-20 šaukimas.

VIDEO: Domantas Sabonis sukosi NBA loterijos užkulisiuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas