Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 03 03

„Raptors“ trenerio eksperimentas J.Valančiūno pozicijoje nustelbė ir lietuvį, ir rekordą

Rezervinis „Toronto Raptors“ vidurio puolėjas Lucasas Nogueira rungtynėse su „Utah Jazz“ aikštėje praleido vos 5 minutes, tačiau tapo pagrindiniu apkalbų objektu. Toronto žiniasklaidos antraštės tiesiog mirga: L.Nogueiros kibirkštis pastūmėjo „Raptors“ į pergalę. Kanadiečių straipsniai akcentuojami būtent per L.Nogueiros prizmę. Kaip vos 5 minutes aikštėje praleidęs vidurio puolėjas tapo rungtynių herojumi?
Lucas Nogueira
Lucas Nogueira / Sergejaus Melkovo/15min.lt nuotr.
NBA | „Toronto Raptors“ – „Utah Jazz“ 104:94 | Valančiūnas 10+8

23 metų 213 cm ūgio brazilas Toronte žaidžia nedaug – vid. 7,2 minutės, o šį sezoną aikštėje pasirodė tik 20 kartų per 59 rungtynes.

Akistatoje su „Jazz“ L.Nogueira aikštėje pasirodė antrojo kėlinio pabaigoje, kai likus žaisti 4 min. 32 sek. svečiai pirmavo 8 taškų skirtumu 44:36.

Bismacką Biyombo pakeitęs krepšininkas iškart suklydo, bet netrukus taip padėjo „Raptors“, kad likusią kėlinio dalį Dwane'o Casey auklėtiniai laimėjo 11 taškų skirtumu ir prieš didžiąją pertrauką išsiveržė į priekį 52:49.

Beje, antroje susitikimo pusėje „Jazz“ daugiau nebepirmavo. Aikštėje daugiau nebepasirodė ir L.Nogueira, per puspenktos minutės pelnęs 2 taškus ir atkovojęs 4 kamuolius (2 puolime).

L.Nogueira buvo mestas į aikštę su aiškia užduotimi – stabdyti išskirtinių fizinių duomenų „Jazz“ vidurio puolėją Rudy Gobert'ą.

VIDEO: Rekordinė „Raptors“ pergalė su pakartotu J.Valančiūno rekordu

„Per rytinę treniruotę perspėjau Lucą, kad būtų pasiruošęs, – po pergalės sakė D.Casey. – Žinojau, koks ilgas yra Gobert'as. Žinojau, kad su juo stumdytis bus sunku ir JV, ir Bizui (Biyombo). Bet tai, kaip į aikštę žengė Nogueira, buvo tikra dovana“.

R.Gobert'as greitai prisirinko pražangų, todėl po pertraukos žaidė minimaliai, o treneriui L.Nogueiros paslaugų nebeprireikė.

„Treneriai jauniems žaidėjams visuomet kartoja tą patį: būk pasiruošęs kiekvienai akimirkai. Nesvarbu, žaidi 30 sekundžių ar 30 minučių, bet turi sužaisti maksimaliai gerai, pabandyti pakeisti žaidimą. Žengiau į aikštę su tokia mintimi: žaisk taip, kad visi tave pamatytų“, - kalbėjo L.Nogueira.

L.Nogueiros indėlis ir inicijuotas „Raptors“ spurtas tapo tikru siurprizu ir tikru energijos užtaisu Toronto komandai, kuri, jau atrodė, nublanks taip, kaip Detroite. 

Bet kai L.Nogueira įkvėpė „Raptors“, šie nebesustojo ir namuose pasiekė 11-ąją pergalę iš eilės, taip pasiekdami klubo visų laikų rekordą. „Lucas pakeitė rungtynių eigą“, – pripažino D.Casey.

J.Valančiūnui rezervinio „centro“ pasirodymas kainavo keletą minučių. Lietuvis per 25 minutes pelnė 10 taškų (4/8 dvit., 2/2 baud.), sugriebė 8 atšokusius kamuolius, blokavo metimą ir prasižengė 3 kartus.

23 metų 213 cm ūgio lietuvis jau 12-ose rungtynėse iš eilės pelnė dviženklį taškų skaičių. Taip per jo ketvirtuosius metus NBA „centrui“ buvo pavykę tik kartą.

Beje, per šią 12-os rungtynių seriją J.Valančiūnas neatakavo prasčiau nei 50 proc. tikslumu, o bendras pataikymo procentas siekė 64.

„Raptors Republic“ aukštaūgio pasirodymą su „Jazz“ įvertino labai vidutiniškai – „C+“: „Jo gynyba buvo kiek banguota, tačiau prie to prisidėjo ir komandos draugai, pastatydami savo „centrą“ į nepatogias gynybines pozicijas. Tiesa, Jonas neblogai stabdė varžovus palei galinę liniją ir pataikė svarbų dvitaškį“.

VIDEO: Jono Valančiūno dėjimas į „Jazz“ krepšį

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento