Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 11

„Raptors“ treneris papasakojo apie žūklę Lietuvoje su J.Valančiūnu ir jam duotą patarimą

„Toronto Raptors“ klubą treniruojantis Nickas Nurse'as nepamiršta ryšio su buvusiu auklėtiniu Jonu Valančiūnu, o po pastarosios „Raptors“ ir „Memphis Grizzlies“ akistatos papasakojo nuotaikingą istoriją apie vizitą Lietuvoje ir žūklę su JV.
Nickas Nurse'as (kairėje) papasakojo istoriją apie žūklę su Jonu Valančiūnu
Nickas Nurse'as (kairėje) papasakojo istoriją apie žūklę su Jonu Valančiūnu / Scanpix ir Twitter nuotr.

N.Nurse'as su J.Valančiūnu pradirbo kiek daugiau nei penkerius metus. Dar 2013-aisiais prie Dwane'o Casey trenerių štabo prisijungęs amerikietis stipriai prisidėjo prie lietuvio tobulėjimo, o 2018-aisiais pats perėmė „Raptors“ vairą.

Nors 2018-2019 m. sezono viduryje Jonas buvo išmainytas į Memfį, N.Nurse'as nepamiršta užsimezgusio ryšio su buvusiu auklėtiniu bei JAV ir Kanados žurnalistams papasakojo istoriją, kaip kadaise vyko pas J.Valančiūną į Lietuvą.

Atskridęs į Europą, anksčiau Belgijos ir Didžiosios Britanijos klubuose dirbęs N.Nurse'as su J.Valančiūnu pasileido ne kur kitur, o į žvejybą – vieną didžiausių uteniškio aistrų.

„Vykome su Jonu žvejoti Lietuvoje. Dar nebuvau matęs vyruko, kuris būtų toks laimingas, traukdamas link savęs žuvį. Jis tą darė taip intensyviai ir buvo toks užsivedęs, – TSN žurnalistas Joshas Lewenbergas citavo N.Nurse'ą, netrukus prisiminusį ir lietuviui duotą patarimą. – Pasakiau jam, kad kitais metais leisdamas jį į aikštę liepsiu kamuolių siekti taip, kaip jis siekia žuvų.“

Gali būti, kad J.Valančiūnas į buvusio trenerio patarimus įsiklausė, o tai dabar atsiliepė ir prieš patį N.Nurse'ą.

„Grizzlies“ ir „Raptors“ keliai šį sezoną susikirto du kartus ir abusyk J.Valančiūnas tiesiog dominavo baudos aikštelėje. Dar vasarį Memfyje prieš „Raptors“ lietuvis pelnė 27 taškus ir atkovojo net 20 kamuolių, o praėjusį šeštadienį Tampoje, kur „Raptors“ šį sezoną žaidžia namų rungtynes, lietuvio statistika vėl buvo grėsminga – 18 taškų ir 21 sugriebtas kamuolys.

VIDEO: Jonas Valanciunas Puts Up MONSTER Double-Double vs Toronto Raptors Highlights | NBA Season 2020-21

Apskritai šį sezoną J.Valančiūnas pelno po 16,8 taško ir atkovoja po 12,5 kamuolio, pagal pastarąjį rodiklį tarp visų NBA žaidėjų užimdamas trečiąją vietą.

Jo komanda su 35 pergalėmis ir 33 pralaimėjimais Vakarų konferencijoje yra devinta ir siekia bilieto į atkrintamąsias, o „Raptors“ šį sezoną nuvylė – su 27 laimėtomis ir 41 pralaimėtomis rungtynėmis kanadiečiai Rytuose yra tik 12-ti ir jau prarado viltis patekti į atkrintamąsias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas