Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 14

Retenybė: Domanto Sabonio baudų metimų statistika – unikali NBA

Sunku patikėti, tačiau „Oklahoma City Thunder“ naujokas iš Lietuvos Domantas Sabonis šį NBA sezoną prie baudų metimo linijos kol kas apsilankė vos vieną kartą. Lapkričio 7-ąją puolėjas išprovokavo pražangą „Miami Heat“ nariui Joshui Richardsonui ir nuo to laiko daugiau šansų pelnyti lengvus taškus negavo. Kapstomės po unikalią statistiką NBA istorijoje.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

D.Sabonis NBA sužaidė jau 538 minutes (vid. 21,5 per rungtynes), tačiau metė vos du baudų metimus ir pataikė vieną. Nuo pastarųjų baudų metimų jau praėjo net 36 dienos.

Žinoma, tai galima pagrįsti tuo, kad lietuvis puolime dažniausiai savo laiką leidžia prie tritaškio žymos, o vyriausiasis treneris Billy Donovanas lietuvio veržtis po krepšiu neskatina. Nors Gonzagos universitete lietuvis dažnai žaisdavo nugara, Oklahomoje šis jo žaidimo ginklas nėra naudojamas.

NCAA lietuvis 2014–2015 metų sezone per 822 minutes jau buvo metęs 119 baudų metimų. Per 38 žaistas rungtynes tai sudarė po 3,1 metimą vidutiniškai. Dar po metų D.Sabonio žaidimo laikas padidėjo (iš viso 1149 min.) ir tai lėmė, kad nuo baudų metimų linijos Saboniukas atakavo 195 kartus (5,4 vid.).

D.Sabonis nuo baudų metimų linijos atakavo ganėtinai patikimai – 72,9 proc. taiklumu.

„Truputį pasiilgstu žaidimo po krepšiu, – prieš kelias savaites išskirtiniame interviu 24sek prisipažino D.Sabonis. – Bet ten turime Steveną Adamsą, kitus žaidėjus. Komanda nori, kad žaisčiau kaip metantis ketvirtas. Bet man viskas patinka, kol kas viskas gerai.“

TAIP PAT SKAITYKITE: Russello Westbrooko užduotis klusniai vykdantis Domantas Sabonis jau turi planą dėl rinktinės

Palyginimui, praėjusiais metais NBA nebuvo tokio krepšininko, kuris sužaidęs daugiau nei 373 minutes būtų metęs mažiau nei septynis baudų metimus. Štai tik veteranas Mike'as Milleris per tiek žaidimo laiko nestojo prie baudų metimų linijos nė karto.

Kalbant apie šį sezoną, D.Sabonis be baudų metimo jau sužaidė 18 rungtynių, o ši serija trunka jau daugiau nei 400 minučių. Praėjusiais metais „Philadelphia 76ers“ įžaidėjas TJ McConnellas taip pat vengė agresyviau žaisti po krepšiu, o jo serija be baudų metimų nutrūko maždaug po 475 minučių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Išplėstinėje statistikoje pagal krepšininkus, kurie sužaidė bent jau 500 minučių šį sezoną, D.Sabonis yra paskutinis pagal baudų metimų reitingą. Jis yra skaičiuojamas pagal tai, kiek proc. krepšininko visų metimų sudaro baudų metimai.

Du D.Sabonio baudų metimai sudaro vos 1,4 proc. jo visų metimų. Arčiausiai jo sąraše yra ispanas Sergio Rodriguezas (3 proc.).

D.Sabonis NBA yra naujokas, o debiutantus teisėjai mėgsta ignoruoti. Be to, lietuvio žaidimas NBA visiškai pasikeitė nuo Gonzagos laikų, o ši serija be baudų metimų tai tik įrodo.

Sunkiai suvokiama D.Sabonio serija gali prasitęsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas