Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 04

Rezultatyviausias rungtynes sužaidęs Domantas Sabonis iš arti stebėjo Kevino Duranto šou

NBA įvyko vienas laukiamiausių reguliariojo sezono susitikimų, kuriame atkaklios kovos buvo mažiau nei tikėtasi. Fenomenalus Kevino Duranto pasirodymas nubraukė bet kokias galimybes „Oklahoma City Thunder“ (4-1) ekipai iškovoti pergalę prieš „Golden State Warriors“ (4-1), kurie nugalėjo 122:96 (31:32, 37:11, 30:27, 24:26). Nervingoje NBA žvaigždžių mikrodvikovoje Domantas Sabonis sužaidė rezultatyviausią sezono mačą – pelnė 13 taškų.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / „Scanpix“ nuotr.

K.Durantas „Thunder“ gretose praleido 9 metus, o vasarą netikėtai persikėlė į NBA vicečempionų gretas iš Ouklando. Tai buvo pirmoji jo ir R.Westbrooko tarpusavio akistata, kurią Oklahomos ekipa pradėjo labai sėkmingai.

„Thunder“ rungtynių pradžioje šovė į priekį ir turėjo 9 taškų pranašumą. Tačiau pirmame kėlinyje anksti poilsio gavęs K.Durantas į aikštę sugrįžo su trenksmu.

Naudingiausias 2014-ųjų krepšininkas mėtė vieną tritaškį po kito, o tai leido „Warriors“ antrąjį kėlinį laimėti net 37:11. K.Durantas vien per pirmąją rungtynių pusę buvo surinkęs 29 taškus ir pataikęs 6 tritaškius iš 8. „Kariai“ po dviejų kėlinių pirmavo jau 68:43.

Tuo tarpu R.Westbrookas po 24 minučių žaidimo pataikė vos 3 metimus iš 12. Per didžiąją pertrauką buvę krepšininkai Rasheedas Wallace'as ir Kevinas Garnettas atskleidė prastos pirmosios pusės priežastis: „Russellas šios pergalės tiesiog nori per daug.“

Įdomu tai, kad nuo pat pradžių K.Durantą medžiojęs R.Westbrookas antrame kėlinyje pagaliau sugebėjo išrašyti jam nuostabaus grožio bloką, tačiau vėliau jam buvo atsilyginta tuo pačiu.

Trečiajame kėlinuke „Thunder“ dar bandė švelninti skirtumą, tačiau neužtikrinta gynyba bei mažai kūrybos puolime leido „Warriors“ ir toliau kontroliuoti žaidimą.

Ketvirtame ketvirtyje abi komandos per daug nesiplėšė, o didžioji dalis pagrindinių abiejų ekipų žaidėjų rungtynes stebėjo nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Tai leido daugiau pasireikšti ir D.Saboniui, kuris fiksavo rekordinius savo rodiklius NBA.

D.Sabonis aikštėje praleido 27 minutes, pelnė 13 taškų (5/11 dvit., 1/1 trit.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė vieną kamuolį, blokavo vieną varžovo metimą, 2 kartus suklydo ir 3 sykius prasižengė.

Lietuvis šiose rungtynėse pasiekė savo geriausius karjeros rodiklius pelnytų taškų, atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų skiltyse. Tiesa, tą jis daugiausiai padarė, kai rungtynių baigtis buvo aiški ir komandos leido pasireikšti atsarginiams.

Didžiausio dėmesio susilaukusią mikrodvikovą laimėjo K.Durantas. Jis sužaidė rezultatyviausias rungtynes „Warriors“ gretose ir pelnė 39 taškus, pataikydamas net 7 tritaškius.

Tuo tarpu R.Westbrookas pataikė vos 4 metimus iš 15, pelnė 20 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, tačiau ir 6 kartus suklydo.

„Warriors“: K.Durantas 39 (7/11 trit.), S.Curry 21, K.Thompsonas 16.

„Thunder“: V.Oladipo 21, R.Westbrookas 20 (4/15 met., 10 rez. perd., 6 atk. kam.), D.Sabonis 13, S.Adamsas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito