Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 11

Rezultatyviausio NBA žaidėjo prizas – pirmą kartą ne amerikiečiui

Pasibaigus NBA reguliariajam sezonui, paaiškėjo rezultatyviausiam sezono žaidėjui skiriamą prizą gausiantis krepšininkas. Juo pirmą kartą tapo ne amerikietis.
Giannis Antetokounmpo ir Joelis Embiidas
Giannis Antetokounmpo ir Joelis Embiidas / „Scanpix“/AP nuotr.

Su 30,6 taško per rungtynes vidurkiu rezultatyviausiu NBA žaidėju tapo įspūdingą sezoną sužaidęs Joelis Embiidas.

„Philadelphia 76ers“ centras sužaidė 68 rungtynes, o jose iš žaidimo atakavo 49,9 proc., tritaškius metė 37,7 proc., o baudų metimus – 81,4 proc. tikslumu.

Kamerūnietis yra pirmas ne JAV gimęs krepšininkas, iškovojęs šį prizą. Iki šiol net 74 kartus rezultatyviausiais tapdavo amerikiečiai.

Daugiausiai kartų – net 10 – šį prizą yra laimėjęs Michaelas Jordanas, septynis – Wiltas Chamberlainas, po keturis – Allenas Iversonas, George'as Gervinas ir Kevinas Durantas.

Be pastarojo, iš dabar žaidžiančių krepšininkų rezultatyviausiais sezono žaidėjais dar yra tapę Jamesas Hardenas (3 kartus), Russellas Westbrookas, Stephenas Curry (po 2 kartus), LeBronas Jamesas ir Carmelo Anthony (po kartą).

Šį sezoną J.Embiidas užfiksavo didžiausią vidurio puolėjo taškų vidurkį nuo 1981-1982 m. sezono, kai Mosesas Malone'as rinko po 31,1 taško. Jis tapo ir pirmuoju centru nuo Shaquille'o O'Nealo, laimėjusiu rezultatyviausiojo prizą. Shaqas tą padarė 1994-1995 ir 1999-2000 m. sezonuose.

„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas
„Scanpix“ nuotr./Joelis Embiidas

„76ers“ lyderis aplenkė LeBroną Jamesą, šį sezoną rinkusį po 30,3 taško. Tiesa, jis į prizą nepretendavo, nes nesužaidė pakankamai mačų – pagal NBA taisykles, privaloma būti sužaidus bent 58 rungtynes, o Karalius sužaidė 56.

Tad galiausiai antroji vieta rezultatyviausių sąraše atiteko irgi ne europiečiui – po 29,9 taško rinkusiam „Milwaukee Bucks“ vedliui iš Graikijos Gianniui Antetokounmpo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas