Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 09

Rezultatyvumu sprogęs „Jazz“ lyderis nukalė pirmąją pergalę prieš „Clippers“

NBA reguliariojo sezono nugalėtojai „Utah Jazz“ krepšininkai sėkmingai pradėjo Vakarų konferencijos pusfinalio seriją. Pirmajame mače Quino Snyderio auklėtiniai namuose 112:109 (18:25, 29:35, 32:19, 33:30) įveikė „Los Angeles Clippers“ komandą ir serijoje iki keturių pergalių pirmauja 1-0.
Donovanas Mitchellas
Donovanas Mitchellas / „Scanpix“ nuotr.

„Džiazmenų“ pergalę nukalė neįtikėtinai rungtyniavęs Donovanas Mitchellas.

Komandos lyderis per 37 minutes suvertė net 45 taškus (10/15 dvit., 6/15 trit., 7/8 baud.) ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus.

24-erių gynėjas jau ketvirtą kartą atkrintamųjų rungtynėse pelnė bent 40 taškų ir pagal šį rodiklį pavijo „Utah Jazz“ legendą Karlą Malone'ą. Įdomu tai, kad D.Mitchellui tam prireikė 27 rungtynių, kai legendiniam „paštininkui“ – net 193.

„Jazz“ šiose rungtynėse teko panaikinti dviženklį „Clippers“ pranašumą, kurį tik prieš dvi dienas pirmojo atkrintamųjų etapo seriją prieš „Dallas Mavericks“ užbaigusi Los Andželo komanda susikrovė pirmoje rungtynių pusėje.

Po dviejų kėlinių „Clippers“ pirmavo 60:47, bet iš karto po ilgosios pertraukos šeimininkai galingu spurtu beveik ištirpdė varžovų persvarą – 59:62.

Po trijų ketvirčių rezultatas dar buvo lygus (79:79), bet „Jazz“ šovė į priekį lemiamo kėlinio metu, kai po Bojano Bogdanovičiaus tritaškio skirtumas tarp komandų išaugo iki dviženklio – 103:93.

Tiesa, „Clippers“ dar pajėgė atkurti intrigą ir buvo per metimą nuo pratęsimo. Paulas George'as likus 38,4 sek. tritaškiu nukirpo „Jazz“ persvarą iki 3 taškų (109:112), o kitoje atakoje D.Mitchellas nepataikė ir svečiai paskutinei atakai turėjo beveik 16 sekundžių.

Nors komandos vyr. treneris Ty Lue turėjo minutės pertraukėlę, strategas nusprendė jos neimti, o paskutines „Clippers“ bandymas užpulti virto chaosu.

Metimo atlikti nesugebėjo „Clippers“ žvaigždės P.George'as ir Kawhi Leonardas, o paskutinę akimirką kamuolys atsidūrė Marcuso Morriso rankose. Puolėjas pabandė atakuoti iš toli, bet gavo Rudy Gobert'o bloką ir „Jazz“ triumfavo.

Jei D.Mitchellas spindėjo, tai „Clippers“ lyderiai atrodė ganėtinai blankiai. P.George'as (4 iš 17) ir K.Leonardas (9 iš 19) kartu sudėjus pataikė tik 13 metimų iš 36 bei pelnė mažiau taškų (43) negu vienas „Jazz“ vedlys.

Jutos ekipa šiame susitikime vertėsi be vieno iš lyderių Mike'o Conley, kuris rungtynes praleido dėl pakinklinės sausgyslės traumos.

Antrasis serijos mačas poryt vėl bus žaidžiamas Solt Leik Sičio mieste Jutos valstijoje.

„Jazz“: Donovanas Mitchellas 45 (10/15 dvit., 6/15 trit.), Bojanas Bogdanovičius ir Jordanas Clarksonas (6/14 trit.) po 18, Rudy Gobert'as 10 (12 atk. kam.).

„Clippers“: Kawhi Leonardas 23 (7 atk. kam.), Paulas George'as 20 (1/9 dvit., 10 atk. kam.), Luke'as Kennardas 18 (4/6 trit.), Ivica Zubacas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas