Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 16

„Rockets“ ir Donato Motiejūno derybų tylą nutraukė linksma trenerio žinutė

Prieš 12 dienų vienas garsiausių ESPN žurnalistų Marcas Steinas paskelbė, kad Donatas Motiejūnas sulaukė naujo ilgalaikio „Houston Rockets“ sutarties pasiūlymo. Jau atrodė, kad užsitęsusioje naujo lietuvio kontrakto istorijoje bus padėtas taškas. Bet šią žinią palydėjo tyla ir iš D-Mo, ir iš „Rockets“ stovyklos. Situaciją gaivina „Rockets“ treneris Mike'as D'Antoni.
Mike'as D'Antoni ir Donatas Motiejūnas
Mike'as D'Antoni ir Donatas Motiejūnas / Asmeninio archyvo nuotr.

Sužinojęs, kad į rikiuotę po traumos grįžta šį sezoną dar nežaidęs pagrindinis įžaidėjas Patrickas Beverley, Hjustono žurnalistas norėjo pasidžiaugti su M.D'Antoni užsimindamas, kad pagaliau „Rockets“ turi visą sudėtį.

Bet specialistas smagiai pataisė žurnalistą.

„Būsime beveik pilnos sudėties, – žodį „beveik“ pabrėžė M.D'Antoni. – Motiejūnas vis dar ten. Manau, kažkur Kanadoje reikės jį pasigauti“.

D.Motiejūnas šiuo metu su fizinio rengimo treneriu individualiai treniruojasi Vankuveryje.

„Rockets“ jam pateikė ilgalaikį kontraktą, pagal kurį puolėjas per sezoną uždirbtų 7 milijonus JAV dolerių. Tiesa, „Rockets“ nori pasilikti sąlygą, kad po kiekvieno sezono jie spręstų, ar pratęsti sutartį dar metams, todėl derybos užstrigo.

„Houston Chronicle“ informuoja, kad derybos visiškai nepasistūmėjo į priekį ir pastaruoju metu tarp žaidėjo ir klubo nebuvo jokių kontaktų.

Tikimasi, kad iki lapkričio 23-osios D.Motiejūnas galutinai apsispręs dėl naujausio „Rockets“ pasiūlymo.

Po 2015-2016 metų sezono D.Motiejūnas ir „Rockets“ niekaip nerado kompromiso. Lietuvis atmetė 4,4 mln. JAV dolerių vertės kvalifikacinį pasiūlymą, nes norėjo ir ilgesnės, ir pelningesnės sutarties.

24sek žiniomis, D.Motiejūnas pastaruoju metu gavo kelių didžiausių Europos krepšinių klubų pasiūlymus. Eurolygos milžinai rimtai svarstė prisivilioti lietuvį į Europą. Tačiau jų sąlygos dabar jau neprilygsta galimam „Rockets“ komandos atstovų pasiūlymui.

Praėjusį sezoną „Rockets“ klube D.Motiejūnas uždirbo 2,2 mln. dolerių.

Tai buvo paskutinieji metai iš 2012-aisiais sudaryto kontrakto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas