Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 27

Rokas Jokubaitis pateikė paraišką dalyvauti NBA naujokų biržoje

NBA biurui dokumentus pristatė dar vienas perspektyvus lietuvis. 15min žiniomis, Kauno „Žalgirio“ įžaidėjas Rokas Jokubaitis pateikė paraišką dalyvauti 2020-ųjų NBA naujokų biržoje.

Sekmadienis buvo paskutinė diena, kai jaunieji talentai galėjo anksčiau laiko teikti paraiškas dalyvauti naujokų biržoje.

Pagal NBA taisykles, R.Jokubaitis galės atsiimti paraišką likus 10 dienų iki naujokų biržos pradžios. 2020-ųjų birža turėjo vykti birželio 25-ąją, tad lietuviui buvo aktualus birželio 15-osios terminas. Tačiau dėl koronaviruso ir sujaukto NBA sezono, naujokų birža gali būti nukelta.

Ankstyvąsias paraiškas NBA naujokų biržai šiemet pateikė trys lietuviai – be R.Jokubaičio, 18-metis Vilniaus „Ryto“ vidurio puolėjas Marekas Blaževičius bei Kauno „Žalgiriui“ priklausantis 20-metis gynėjas Arnas Velička.

Pagal NBA taisykles, automatiškai naujokų biržoje gali būti kviečiami 1998 m. gimę krepšininkai. Iš lietuvių daugiausia šansų sulaukti NBA kvietimo turėtų Klaipėdos „Neptūne“ rungtyniavę puolėjai Tadas Sedekerskis bei Gytis Masiulis. Tiesa, NBA ekspertai prognozuoja, kad naujokų biržoje šie lietuviai neišgirs savo vardo.

Traumos sezono pradžioje išmušė R.Jokubaitį iš vėžių, bet jaunasis atakų organizatorius antroje sezono pusėje turėjo keletą labai įsimintinų mačų.

Pirmiausia 19 metų 193 cm ūgio lietuvis sublizgėjo Eurolygos rungtynėse su Berlyno ALBA, kai sausio 24-ąją pelnė 11 taškų ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus. Vasario 4-ąją Rokas dvikovoje su Pirėjo „Olympiakos“ pasižymėjo 7 taškais ir 6 rezultatyviais perdavimais.

Per 2021-ųjų Europos čempionato atrankos langą R.Jokubaitis debiutavo Lietuvos vyrų krepšinio rinktinėje. Susitikime su Čekija būtent jis nuvedė nacionalinę komandą į sudėtingą pergalę – žalgirietis surinko 7 taškus ir 6 rezultatyvius perdavimus.

„Visa atsakomybė krito ant Rokelio pečių. Sakyčiau, jis labai gerai susitvarkė, – R.Jokubaičio pasirodymą Lietuvos rinktinėje komentavo vyr. treneris Darius Maskoliūnas. – Galėjo būti dar geriau – pradžioj labai norėjo įeiti su metimu į krepšį, vietoj perdavimo porą kartų. Bet kaip 19-mečiui, išėjus su nepažįstamais žaidėjais, jis puikiai susitvarkė su tuo spaudimu. Atkovoti kamuoliai, geras žaidimas gynyboje... Aš labai už jį džiaugiuosi. Labai norėjau jį matyti rinktinėje. Norėjau, kad jis debiutuotų, [norėjau, – red. past.] prisidėti prie jo augimo rinktinės įžaidėjo paieškose ateityje.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė

R.Jokubaitis 2019–2020 m. sezoną Eurolygoje sužaidė 10 mačų, gavo pasireikšti vid. po 6 minutes, rinko 2,2 taško ir 1,3 rezultatyvaus perdavimo.

LKL pirmenybėse gynėjas per vid. 17 minučių rinko 7,4 taško (45,7 proc. trit.), 2,1 kamuolio, 2,6 rezultatyvaus perdavimo ir 8,8 naudingumo balo.

Paskutiniame nutraukto LKL sezono mače R.Jokubaitis kaip tik sužaidė rezultatyviausią ir naudingiausią susitikimą – įmetė 19 taškų, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir surinko 23 naudingumo balus.

R.Jokubaitis laikomas perspektyviausiu įžaidėju Lietuvoje. Tai itin sumanus, labai gerai žaidimą skaitantis, gerą kūną savo pozicijai turintis, techniškas ir individualių įgūdžių paketą kasmet sparčiai gerinantis krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas