Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 01 08

Rytų konferencijos galiūnų akistatoje – galingas dėjimas per G.Antetokounmpo

Naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku NBA lygoje ietis surėmė dvi Rytų konferencijos sunkiasvorės. „Milwaukee Bucks“ (26-15) ekipa svečiuose 121:109 (29:21, 31:28, 38:31, 23:29) susitvarkė su „Brooklyn Nets“ (24-13) ir priartėjo prie antrosios pozicijos, kuri priklauso būtent Bruklino klubui.
Nicolas Claxtonas ir Giannis Antetokounmpo
Nicolas Claxtonas ir Giannis Antetokounmpo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nuo pirmų susitikimo minučių į priekį išsiveržusi Milvokio ekipa šiame mače taip nė karto ir nepralaiminėjo. Rungtynių starte keletą sykių rezultatas buvo lygus, tačiau tuomet NBA čempionai pradėjo auginti savo pranašumą ir varžovų arčiau neprisileido.

Pirmoje rungtynių dalyje „Bucks“ į priekį vedė Bobby Portisas, per ją surinkęs net 20 iš visų 25 savo pelnytų taškų, o po pertraukos žaidimo vadeles į savo rankas perėmė tikrieji Milvokio lyderiai Giannis Antetokounmpo ir Khrisas Middletonas.

Vienerias rungtynes dėl su COVID-19 nesusijusios ligos praleidęs graikas dėl anksti susirinktų 3 pražangų žaidė tik 26 minutes, tačiau vis tiek spėjo pelnyti 31 tašką, atkovoti 7 kamuolius ir atlikti 9 rezultatyvius perdavimus.

Tiesa, „Bucks“ lyderis tapo ir dar viena varžovų ekipos skrajoklio Nicolo Claxtono auka. Ketvirtajame kėlinyje į greitą ataką pasileidęs „Nets“ vidurio puolėjas sugrūdo kamuolį per Giannį.

Priminsime, kad per Kalėdų rungtynes N.Claxtonas nepabūgo ir LeBrono Jameso autoriteto bei šį pavaišino taip pat įspūdingu dėjimu.

„Bucks“ komandai šiame mače negalėjo padėti vyriausiasis treneris Mike'as Budenholzeris, taip pat pagrindinis įžaidėjas Jrue Holday bei dar visas būrys krepšininkų, kurie yra patekę į lygos sveikatos ir saugumo protokolą.

„Nets“ namų rungtynėse vertėsi be Kyrie Irvingo, kuris prieš dvi dienas sužaidė pirmąjį sugrįžimo mačą išvykoje. Nepasiskiepijusi Bruklino klubo superžvaigždė ir toliau negalės rungtyniauti namuose dėl įsigalėjusios tvarkos Niujorke.

Šeimininkų gretose arti trigubo dublio buvo tiek Kevinas Durantas (29 tšk., 9 atk. kam., 7 rez. perd.), tiek Jamesas Hardenas (16 tšk., 9 atk. kam., 7 rez. perd.).

„Nets“ Rytuose išlieka antri, „Bucks“ – treti, o konferencijoje ir toliau pirmauja fantastišką sezoną žaidžianti „Chicago Bulls“.

„Brooklyn Nets“: Kevinas Durantas 29 (9 atk. kam., 7 rez. perd.), Jamesas Hardenas 16 (9 atk. kam., 7 rez. perd.), Nicolas Claxatonas ir Camas Thomasas po 14.

„Milwaukee Bucks“: Giannis Antetokounmpo 31 (7 atk. kam., 9 rez. perd.), Bobby Portisas 25 (12 atk. kam.), Khrisas Middletonas 20, Jordanas Nwora 13, Wesley Matthewsas 12, Rodney Hoodas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas