Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 04 20

„Saules“ su komanda prigesinęs J.Valančiūnas apie „pelikanų“ vedlį: „Jis išprotėjęs“

Geriausia šio sezono NBA komanda „Phoenix Suns“ turi apie ką pamąstyti po to, kai pralaimėjo antrąsias Vakarų konferencijos atkrintamųjų pirmojo etapo serijos rungtynes prieš „New Orleans Pelicans“, o pastarųjų centras Jonas Valančiūnas jau po pergalingai pasibaigusio mačo buvo geros nuotaikos.
Jonas Valančiūnas prieš Deandre Aytoną
Jonas Valančiūnas prieš Deandre Aytoną / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neturėję daug šansų ir pralaimėję pirmąjį susitikimą Finikse 99:110 sekmadienį, praėjusią naktį „pelikanai“ atsitiesė.

Jie jau nepaleido „saulių“ į priekį rungtynių pradžioje, nors ir nesustabdė 31 tašką per du kėlinius pelniusio Devino Bookerio, o pastarajam patyrus traumą ir po ilgosios pertraukos beveik nebežaidus pasiekė pergalę 125:114.

„Pirma pusė buvo intensyvi. Jie pataikė metimus, buvo sudėtinga. Tačiau atsakėme fiziškumu. Pirmų rungtynių pradžioje neatlaikėme jų fiziškumo, bet šiandien tai pakeitėme, buvome fiziški ir kieti“, – po pergalės sakė J.Valančiūnas.

Pagrindinė sėkmingų „Pelicans“ rungtynių priežastis buvo Brandonas Ingramas. Vos antrą mačą atkrintamosiose žaidęs puolėjas pelnė 37 taškus, atkovojo 11 kamuolių ir atliko 9 rezultatyvius perdavimus.

„Jis beprotiškas, – apie komandos draugą šypsodamasis sakė J.Valančiūnas. – Jis žaidė puikiai. Ir ne tik rinkdamas taškus – jis buvo tikras aikštės generolas. Jis rado laisvus komandos draugus, atliko gerus perdavimus, darė tai, ką turėjo daryti ir dar daugiau. Kai mums reikia taškų, atsigręžiame į jį ir žinome, kad jis juos pelnys. Bet taip pat žinome, kad jis mato aikštę ir priims teisingus sprendimus.“

Pats lietuvis šį kartą nerinko tokių kosminių skaičių, kaip pirmajame mače, kai pelnė 18 taškų ir atkovojo 25 kamuolius, tačiau su 10 taškų ir 13 sugriebtų kamuolių dvigubu dubliu buvo efektyvesnis tiek puolime, tiek stabdydamas varžovus.

„Didžiausias pokytis buvo fiziškumas. Buvo svarbu atsidengti, žaisti laisviau. Manau, kad tai padarėme, bet tai tik vienos rungtynės. Dabar grįžtame namo ir turime tęsti tai, ką pradėjome“, – sakė JV.

„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas
„Scanpix“/AP nuotr./Jonas Valančiūnas

Vienas vyriausių komandos žaidėjų, kuriam po kelių savaičių sueis 30-imt, po mačo gyrė ir „Pelicans“ atstovaujančius naujokus Herbą Jonesą, Trey Murphy ir Jose Alvarado, svariai prisidedančius prie pergalių.

„Jie yra linkę aukotis ir žaisti kietai bei daryti tai, ko reikia pergalei. Dabar atkrintamosios – svarbiausia ne žaisti prašmatniai, o laimėti. Jie tai ir daro, tikiuosi, kad ir toliau taip darys“, – vylėsi lietuvis.

Jo teigimu, „Pelicans“ ekipai ypač pravertė pastarųjų savaičių patirtis, kai Naujojo Orleano komanda iš pradžių kovojo dėl patekimo į įkrintamąsias varžybas, o vėliau triumfavo ir jose, nugalėdami „San Antonio Spurs“ ir „Los Angeles Clippers“.

„Esame jauna komanda ir mums praverčia bet kokia patirtis, kokią galime gauti. Turime daug naujokų, daug žaidėjų, kurie dar nėra žaidę atkrintamosiose, ir jiems reikia patirties. O jos gali gauti tik žaisdamas sunkias rungtynes. Žaidėme sudėtingas rungtynes prieš „Spurs“ ir „Clippers“, o taip ir kaupiame patirtį“, – sakė J.Valančiūnas.

VIDEO: Jonas Valančiūnas po rungtynių su „Suns“

Kitas rungtynes jau Naujajame Orleane „Pelicans“ prieš „Suns“ žais naktį iš ketvirtadienio į penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas