Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 04 18

Savo ir klubo rekordus gerinusio J.Valančiūno neužteko: „Pelicans“ nusileido „Suns“

Jonas Valančiūnas neįtikėtinai grūmėsi dėl kamuolių, bet jam ir „New Orleans Pelicans“ komandai nepavyko atkrintamųjų varžybų pradėti pergale. „Pelikanai“ svečiuose 99:110 (16:28, 18:25, 37:26, 28:31) nusileido reguliariojo sezono nugalėtojams „Phoenix Suns“ ir serijoje iki keturių pergalių atsilieka 0-1.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Fantastiškai baudos aikštelėje kamuolius rinkęsis J.Valančiūnas šiose rungtynėse pagerino ir savo, ir klubo rekordus.

Jis atkovojo net 25 kamuolius ir keturiais aplenkė ankstesnį savo geriausią rezultatą atkrintamosiose, pasiektą dar atstovaujant „Toronto Raptors“ klubui.

„Pelicans“ atkovotų kamuolių vieneriose atkrintamųjų varžybų rungtynėse rekordas iki šiol buvo 19.

JV pakartojo ir savo karjeros rekordą, įskaitant reguliarųjį sezoną. Dar žaisdamas „Memphis Grizzlies“ prieš dvejus metus jis taip pat buvo sykį atkovojęs net 25 kamuolius.

Iš Utenos kilęs centras pagerino ir puolime atkovotų kamuolių rekordą – jų nusiėmė net 13, ko iki šiol nebuvo padaręs nei reguliariajame sezone, nei atkrintamosiose.

JV tapo ir pirmu NBA žaidėju nuo 1975 metų, kuris tose pačiose atkrintamųjų rungtynėse atkovojo bent po 12 kamuolių ir puolime, ir gynyboje.

Be atkovotų kamuolių, per 30,5 minutės lietuvis įmetė 18 taškų (7/20 dvit., 0/1 trit., 4/6 baud.), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, vieną kartą suklydo ir dusyk prasižengė.

J.Valančiūnas pelnė pirmuosius 4 savo komandos taškus, bet rungtynes „Pelicans“ pradėjo taip blogai, kaip tik galėjo. Per pirmą kėlinį į krepšį įkrito vos 6 iš 26 svečių mestų metimų, o „Suns“ dar pirmoje rungtynių atkarpoje susikrovė labai solidžią persvarą (28:12).

Antrajame kėlinyje „Suns“ pranašumas nenustojo augti, kol ketvirčio pabaigoje pasiekė net 22 taškus (51:29). „Pelicans“ per pirmąją rungtynių pusę įmetė vos 34 taškus – mažiausiai šiame sezone.

Svečiams iš Naujojo Orleano pagaliau pavyko surengti spurtą trečiajame kėlinyje. Jo metu svečiai truktelėjo į priekį 18:4 ir po ilgos pertraukos skirtumas tarp komandų aptirpo iki vienženklio – 68:76.

Vis dėlto ketvirtajame kėlinyje „saulių“ reikalus ėmė tvarkyti veteranas Chrisas Paulas. 36-erių įžaidėjas pelnė net 15 taškų iš eilės, iš viso per ketvirtąjį kėlinį surinko 19 taškų, o „Suns“ susigrąžino solidžią persvarą – 103:85.

„Pelicans“, vedami J.Valančiūno, dar bandė surengti paskutinį šturmą, bet viskas, ką jiems pavyko padaryti, tai sumažinti skirtumą iki 9 taškų.

Antrosios serijos rungtynės taip pat Finikse bus žaidžiamos naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku. Vėliau serija kelsis į Naująjį Orleaną.

„Suns“: Chrisas Paulas 30 (8/10 dvit., 4/6 trit., 7 atk. kam., 10 rez. perd.), Devinas Bookeris 25 (4/8 trit., 8 rez. perd.), Deandre Aytonas 21 (10/15 metimai, 9 atk. kam.), Cameronas Johnsonas 13, Mikalas Bridgesas 11.

„Pelicans“: CJ McCollumas 25 (9/25 metimai, 8 atk. kam., 6 rez. perd.), Jonas Valančiūnas (7/20 dvit., 25 atk. kam.) ir Brandonas Ingramas (6/17 metimai) po 18, Larry Nance'as 14 (6 atk. kam.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas