Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 15

Serbijos krepšinio legenda traukiasi iš „Kings“ generalinio vadybininko pareigų

Legendinis Serbijos krepšininkas Vlade Divacas atidavė daug metų „Sacramento Kings“ organizacijai ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų, tačiau po dar vieno nuviliančio sezono atėjo laikas pasitraukti, teigiama oficialiame klubo pranešime.
Vlade Divacas
Vlade Divacas / „Scanpix“ nuotr.

Praėjus dienai po „Sacramento Kings“ ekipos finišo NBA sezono pratęsime, kuriame ekipa laimėjo 3 sykius per 8 susitikimus, V.Divacas įteikė pasitraukimo iš savo pareigų – generalinio vadybininko ir krepšinio operacijų viceprezidento – raštą klubo vadovybei.

„Sprendimas išsiskirti buvo sunkus, tačiau tikime, kad tai būtent tas kelias, kuriuo turime žengti norėdami sukurti laiminčią komandą. Tokią, kurios nusipelnė ištikimiausi mūsų sirgaliai. Dėkojame Vlade už jo lyderio savybes, atsidavimą ir sunkų darbą. Jis visada išliks mūsų šeimos dalimi“, – atsisveikina klubas.

„Scanpix“ nuotr./Vlade Divacas
„Scanpix“ nuotr./Vlade Divacas

52-ejų V.Divacas, Sakramente rungtyniavęs nuo 1998 ir 2004 metų, dirbti į klubo ofisą atvyko 2015 metais, tačiau didelių stebuklų nesukūrė – „karaliai“ jau 14 sezonų iš eilės nepatenka į NBA atkrintamąsias.

Bent jau laikinai serbo pareigas ekipoje užims Joe Dumarsas, kuris 2002-2003 metų sezone darbuodamasis „Detroit Pistons“ organizacijoje tapo geriausiu metų vadovu.

„Kings“ neplanuoja keisti krypties ir talentingą savo jaunimą toliau patikės į Luke'o Waltono rankas, kurio kontraktas galioja iki 2022-2023 metų sezono.

Sakramento komanda su 31 pergale ir 41 pralaimėjimu Vakaruose finišavo 12-oje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas