Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 23

Shaqo pagyros europiečiui: „Tik du žaidėjai atlaikė mano spaudimą – Kobe ir jis“

Goranas Dragičius tempia „Miami Heat“ komandą atkrintamųjų varžybų starte, o pagyrų antrą jaunystę išgyvenančiam slovėnui negaili ir lygos legendos. Vienas tokių – TNT televizijos apžvalgininku dirbantis Shaquille'as O'Nealas.
Shaquille'as O'Nealas ir Goranas Dragičius
Shaquille'as O'Nealas ir Goranas Dragičius / „Scanpix“ nuotr.

34-erių G.Dragičius trečiosiose „Heat“ ir „Indiana Pacers“ serijos rungtynėse vien per pirmąją rungtynių pusę pataikė 4 tritaškius, o iš viso pelnė 24 taškus ir atvedė savo klubą link pergalės 124:115.

Iš viso jo vidurkiai atkrintamųjų starte siekia 22,7 taško ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo, o „Heat“ yra per žingsnį nuo Rytų konferencijos pusfinalio – Floridos ekipa pirmauja jau 3-0.

Slovėną per trečiųjų rungtynių pertrauką liaupsino ir Charlesas Barkley bei Kenny Smithas, o Sh.O'Nealas prisiminė vieną su G.Dragičiumi susijusią istoriją.

Atvykęs į NBA 2008 m. vasarą slovėnas pateko į „Phoenix Suns“ komandą, kur jo komandos draugu buvo ir tuo metu jau karjeros saulėlydį išgyvenęs Shaqas.

Visgi veteranas nepraleido progos ištestuoti lygos naujoką, kuriam, kaip ir kitiems naujokams per savo karjerą, krėtė pokštus ar lengvai iš jo tyčiojosi.

Pasak Shaqo, G.Dragičius buvo vienas iš dviejų žaidėjų, atlaikiusių tokį jo spaudimą.

„Prieš pradėdamas kalbėti apie Goraną, turiu prisipažinimą. Per visą karjerą tik du žaidėjai atlaikė mano spaudimą – Kobe Bryantas ir Goranas Dragičius. Dėl jų kietumo turėjo atleisti vadžias ir jų nebespausti“, – atskleidė Shaqas.

Su slovėnu jis žaidė vos sezoną, o jau kitą vasarą pasuko į „Cleveland Cavaliers“ komandą, kur žaidė su LeBronu Jamesu ir Žydrūnu Ilgausku.

Savo ruožtu G.Dragičius „saulių“ aprangą iš viso vilkėjo šešis sezonus (2008-2011 ir 2012-2015 m.), o pastaruosius penkerius metus žaidžia „Heat“ gretose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas