Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 16

Siautėjusiam J.Valančiūnui teko sugerti galingą D.Lillardo dėjimą, o „grizlių“ sezonas – baigtas

Nuostabią bangą praėjusiose rungtynėse pagavęs Jonas Valančiūnas „mirk arba gyvenk“ mače darė viską, kad „Memphis Grizzlies“ NBA „burbule“ išliktų dar bent vieną dieną, tačiau nuaidėjus finaliniam švilpukui paskutinį bilietą į atkrintamąsias varžybas pačiupo „Portland Trail Blazers“, laimėjusi 126:122 (31:19, 27:33, 31:42, 37:28).
Damianas Lillardas ir Jonas Valančiūnas
Damianas Lillardas ir Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Kadangi galutinėje Vakarų konferencijos rikiuotėje Portlando ekipa finišavo aštunta, ji serijoje su „Grizzlies“ turėjo teisę kartą suklysti ir laimėti vieną susitikimą iš dviejų. Visgi ir to neprireikė.

„Trail Blazers“ iškovojo paskutinį kelialapį į atkrintamąsias, kur jų jau po keleto dienų laukia naujas iššūkis – geriausia Vakarų konferencijos ekipa „Los Angeles Lakers“.

J.Valančiūnas greitai surado savo pirmuosius taškus, tačiau likusias pirmojo kėlinio minutes daugiau progų pasižymėti nesurado, o antroje ketvirčio pusėje žaibiškai spurtavę varžovai šovė į priekį net 30:14.

Lietuviui tapo žaisti kur kas lengviau, kai antrajame kėlinyje Jusufą Nurkičių pakeitė lėtesnis vidurio puolėjas Hassanas Whiteside'as. Uteniškis pelnė pirmus 8 ekipos taškus, o „grizliai“ nepastebimai sugrįžo ir netgi išsiveržė į priekį (39:36).

JV per kėlinį iš viso surinko net 14 taškų, tačiau ketvirtį ir vėl stipriau pabaigė jų varžovai, kuriuos į priekį vedė ne NBA „burbulo“ MVP Damianas Lillardas, bet J.Nurkičius, jau spėjęs surinkti monstrišką dvigubą dublį – 15 taškų ir 17 kamuolių.

Jei pirmoje mačo dalyje karaliavo baudos aikštelės bokštai, tai po pertraukos žaidimo vadeles į savo rankas perėmė abiejų ekipų superžvaigždės – Ja Morantas ir D.Lillardas.

Tiesa, būtent Memfio lyderis sulaukė daugiau pagalbos iš savo komandos draugų, o ypatingai – Brandono Clarke'o. Stabiliu metimu iš tolimojo nuotolio nepasižymintis aukštaūgis įskraidino tris tritaškius, per kėlinį pelnė 14 taškų ir „Grizzlies“ pirmavo 94:89.

Nepaisant turimo deficito, gražiausias kėlinio ir visų rungtynių momentas priklausė nedidukui D.Lillardui, kuris ant „plakato“ įrėmino patį J.Valančiūną.

Prasidėjus lemiamam ketvirčiui „grizliai“ susikrovė rekordinį 8 taškų pranašumą (101:93), tačiau ir to buvo maža.

Visų aštuonių iki šiol buvusių susitikimų NBA „burbule“ metu lemiamomis akimirkomis visus reikalus sprendė jau minėtasis D.Lillardas, tačiau „Trail Blazers“ pademonstravo, kad nėra vieno žmogaus komanda.

Lemiamomis akimirkomis taškus rinko tiek CJ McCollumas, tiek J.Nurkičius ar labai svarbų tritaškį įsmeigęs Carmelo Anthony, o „grizliai“ suklupo paskutinių sekundžių dramoje.

J.Valančiūnas buvo visai netoli antrojo trigubo dublio iš eilės – pelnė 22 taškus (8/12 dvit., 0/4 trit., 6/6 baud.), atkovojo 16 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo bei triskart prasižengė. Lietuviui esant aikštėje „Grizzlies“ pelnė 13 taškų daugiau nei varžovai.

Verta paminėti, kad labai panašius statistinius rodiklius fiksavęs bosnis J.Nurkičius prieš pat rungtynes sužinojo apie tragediją šeimoje – krepšininkas neteko savo močiutės.

„Memphis Grizzlies“: Ja Morantas 35 (8 rez. perd.), Jonas Valančiūnas 22 (16 atk. kam., 6 rez. perd.), Dillonas Brooksas ir Brandonas Clarke'as po 20, Kyle'as Andersonas 10 (6 atk. kam., 9 rez. perd.).

„Portland Trail Blazers“: Damianas Lillardas 31 (10 rez. perd., 14/14 baud.), CJ McCollumas 29, Jusufas Nurkičius 22 (21 atk. kam., 6 rez. perd., 2 per. kam., 2 blk.), Carmelo Anthony 21.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas