Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 06 15

Skandalas „Suns“ klube: ilgametė darbuotoja metė rimtus kaltinimus

Ilgametė „Phoenix Suns“ klubo darbuotoja pasitraukė iš darbo praėjusį mėnesį, teigdama, kad patyrė patyčias ir viršesnių asmenų represijas, bei iškėlusi lyčių nelygybės klausimą viename pajėgiausių NBA klubų.
„Phoenix Suns“ krepšininkai
„Phoenix Suns“ krepšininkai / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Phoenix Suns

ESPN pranešė, kad nuo 2007 m. Finikso klube dirbusi Mellisa Fender Panagiotakopoulos gegužę išsiuntė atsistatydinimo laiškus 16-kai klubo savininkų grupės narių, įskaitant ir pagrindinį klubo dalininką Robertą Sarverį, dėl kurio šiuo metu NBA jau vykdo tyrimą po to, kai jis buvo apkaltintas rasizmu ir mizoginija darbinėje aplinkoje praėjusį rudenį.

Laiške savo prastą patirtį klube išdėsčiusi moteris teigė, kad išsiuntė jį svarbiausiems dalininkams, nes norėjo, kad įvyktų teigiami pokyčiai.

„Suns“ komandoje ji buvo atsakinga už pajamų pritraukimą iš didelių kompaniją – šį darbą ji dirbo nuo 2014 metų.

Laiške ji teigė, kad organizacijoje įaugę interesų konfliktai vadovams gaunant komisinius mokesčius, pasirenkant sandorius ar peržiūrint nuomos sutartis, veikiant be nuoseklios sistemos ar priežiūros.

Taip pat M.F.Panagiotakopoulos apkaltino „Suns“ klubą nelygybe ir diskriminacija pagal lytį, klausdama, „ar sutapimas, kad per 15 metų pardavimų skyriuje ji buvo vienintelė moteris?“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mikalas Bridgesas (kairėje) ir Deandre Aytonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mikalas Bridgesas (kairėje) ir Deandre Aytonas

Laiške ji įvardija ir konkrečius pavyzdžius, kai buvo diskriminuojama. Pavyzdžiui, praėjusiais metais jos kolega vyras, turintis panašią patirtį, bet užimantis mažiau atsakingas pareigas, sulaukė didesnio atlyginimo ir leidimo dirbti iš namų, kai M.F.Panagiotakopoulos toks leidimas suteiktas nebuvo.

„Per daugelį metų man tapo aišku, kad „Suns“ organizacija nevertina moterų ir nesielgia su jomis taip pat, kaip su vyrais“, – teigė iš klubo pasitraukusi darbuotoja. Taip pat ji rašė, jog bandė šias problemas įvardinti žmogiškųjų išteklių skyriuje, bet vietoje sprendimų, jai buvo nurodyta „palįsti po šaltu dušu“ ir pamiršti šią problemą.

„Nuo tada, kai kreipiausi į viršesnius asmenis ir žmogiškųjų išteklių darbuotojus, patyriau nuolatines represijas ir patyčias iš savo tiesioginių vadovų“, – pridūrė buvusi „Suns“ darbuotoja.

Į jos pretenzijas jau sureagavo ir „Suns“ klubas, klubo atstovai atsiuntė ESPN oficialų atsakymą. Jame teigiama, kad pradėtas tyrimas dėl darbuotojos nusiskundimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas