Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 10

Skirtingų reakcijų dėl lemiamos atakos sulaukęs LeBronas: „Pasitikėjau D.Greenu“

„Los Angeles Lakers“ ekipa penktosiose NBA finalo serijos rungtynėse buvo per vieną metimą nuo triumfo, tačiau lemiamu galėjęs tapti Danny Greeno tritaškis buvo labai netaiklus. Kol socialiniuose tinkluose virė aistros, ar paskutinis metimas tikrai turėjo būti atliktas snaiperio, LeBronas Jamesas net nekvestionavo tokio sprendimo.
Danny Greenas ir LeBronas Jamesas
Danny Greenas ir LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.

Likus 16,8 sek. Jimmy Butleris sumetė abu baudų metimus ir išvedė „Heat“ į priekį (109:108), bet „Lakers“ turėjo pakankamai laiko sėkmingam atsakymui, kuris galimai atneštų NBA čempiono titulą.

Savaime suprantama, kad kamuolį savo rankose turėjo jau 40 taškų šiame mače suvertęs LeBronas, tačiau verždamasis link krepšio puolėjas sulaukė dvigubos, netgi trigubos gynybos, tad kamuolį nusimetė prie tritaškio tykojusiam Danny Greenui.

Būtent už tolimus metimus ir gynybą vertinamas snaiperis išsimetė laisvą metimą, tačiau kamuolys skriejo labai netiksliai ir atsimušė į priekinę lanko dalį.

„Lakers“ dar sugriebė kamuolį puolime, bet Markieffas Morrisas padarė klaidą ir netrukus „Heat“ sušvelnino serijos rezultatą – 2:3.

Nesavanaudiškas LeBrono sprendimas sulaukė skirtingų reakcijų.

„Taip, Danny Greenas buvo visiškai laisvas, tačiau LeBronas turėjo atlikti paskutinį metimą. Taškas“, – kalbėjo buvęs NBA krepšininkas ir krepšinio analitikas Jay Williamsas.

„Tu negali kalbėti rimtai, – greitai sureagavo tviteryje aktyviai besireiškiantis Kendrickas Perkinsas. – Kažkas turėjo nulaužti tavo paskyrą ir taip parašyti.“

„Gera situacija, geras metimas. LeBronas atliko teisingą sprendimą. Ar aš norėjau, kad jis mestų per tris žmones? Taip. Jis yra pakankamai geras, kad įmestų per keletą vyrukų, tačiau atliko protingą sprendimą“, – dėstė Portlande rungtyniaujantis CJ McCollumas.

„Sprendimas buvo teisingas, tačiau aš būčiau atakavęs per jų abiejų subines“, – šmaikštavo ne vieną lemiamą metimą per savo karjerą pataikęs Damianas Lillardas.

„Tai buvo geras perdavimas laisvam metimui iš tritaškio. Jei jūs sakote kitaip, tai apskritai neturėtumėte kalbėti apie krepšinį“, – išdėstė „New Orleans Pelicans“ narys Joshas Hartas.

Pats LeBronas po pralaimėjimo paskutinės atakos nedramatizavo ir paantrino daugumai, pasisakiusiai dėl gerai išpildytos situacijos.

„Krepšinį visuomet žaidžiu taip, kaip tą darau nuo mažų dienų. Būtent taip susilaukiau didžiulės sėkmės. Aš pasitikėjau juo (Danny Greenu – aut. past.), mes pasitikėjome juo, o metimas tiesiog neįkrito. Reikia su tuo susigyventi. Tai buvo vienas geriausių metimų, kuriuos mes susikūrėme. Norėčiau dar kartą pakartoti situaciją, atlikti geresnį perdavimą.“

Įdomioji statistika – „Lakers“ prametė visus 6 metimus svarbiausiomis rungtynių akimirkomis (angl. clutch) perdavimą atliekant L.Jamesui, o keturi iš jų, įskaitant ir D.Greeno tritaškį, buvo absoliučiai laisvi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas