Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 10

Skubinsis dėl olimpinių žaidynių? NBA svarsto gerokai suspausti ateinantį sezoną

NBA paskelbus apie 2019-2020 m. sezono pratęsimo planą ir vėlyvą 2020-2021 m. sezono startą, atsirado kalbų, kad dėl užsitęsusių stipriausios pasaulio lygos kovų gali nukentėti į 2021-ųjų vasarą perkeltas olimpinis krepšinio turnyras. Vis dėlto gali būti, kad tokios kalbos buvo be pagrindo – NBA greičiausiai bandys suspausti 2020-2021 m. sezoną taip, kad jis baigtųsi praktiškai įprastu metu, maždaug birželio viduryje.
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas / „Scanpix“ nuotr.

Tokią informaciją atskleidė „Atlanta Hawks“ generalinis vadybininkas Travisas Schlenkas, prasitaręs apie NBA planus kuo greičiau grįžti prie įprasto tvarkaraščio.

„Manau, kad lyga nori išlaikyti tvarkaraštį, kuo artimesnį įprastam, – teigė amerikietis, kurio komanda 2019-2020 m. sezono netęs – „Hawks“ nepateko tarp 22 geriausių ekipų, liepą vyksiančių į „Disney World“ pramogų parką. – Tam yra daug priežasčių – koledžo komandų sezonas, naujokų birža ir kt. Štai kodėl jie paskelbė kito sezono pradžios datą, kuri bus praėjus nedaug laiko nuo šio sezono NBA finalo.“

Praėjusią savaitę NBA paskelbė preliminarią 2020-2021 m. sezono pradžios datą – gruodžio 1-ąją. Jei ji nebus pakeista, sezonas prasidės praėjus mažiau nei dviem mėnesiams nuo NBA finalo serijos, kuri vėliausiai gali baigtis spalio 12-ąją.

„Jie nori likti kuo arčiau istoriškai susiklosčiusių datų, tad nemanau, kad liksime prie tokių datų, kuriomis sezonas baigsis šiemet. Jie kalbėjosi su generaliniais vadybininkais įspėdami apie suspaustą tvarkaraštį kitame sezone. Kaip žinote, pastaruoju metu buvo norima išvengti situacijų, kai komanda žaidžia rungtynes dvejas rungtynes iš eilės arba keturis mačus per penkias dienas, tačiau kitąmet greičiausiai to išvengti nesugebėsime, nes tvarkaraštis bus suspaustas“, – kalbėjo T.Schlenkas.

Jei NBA nuspręstų suspausti 2020-2021 m. sezoną ir jį užbaigti praktiškai įprastu metu, tai būtų puiki žinia nacionalinėms rinktinėms ir olimpinėse žaidynėse norintiems dalyvauti krepšininkams.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas

Olimpiniai atrankos turnyrai, tarp jų ir varžybos Kaune, kur dalyvaus Lietuvos rinktinė, kitąmet prasidės jau birželio 29-ąją, o pačios olimpinės žaidynės – liepos 23-ąją, tad NBA sezoną užbaigus birželio viduryje į rinktines galėtų suspėti visi rinktinių žaidėjai.

ESPN žurnalistas Timas Bontempsas pabrėžia, kad kuo anksčiau užbaigti sezoną NBA gali siekti ir tam, kad lemiamos sezono kovos nesikirstų su olimpinėmis žaidynėmis, kurios sutraukia didžiulę televizijos žiūrovų auditoriją.

Tiesa, ankstyvai sezono pradžios datai ir suspaustam tvarkaraščiui greičiausiai priešinsis NBA žaidėjų asociacija, kuri pastaraisiais metais sėkmingai siekė laisvesnio rungtynių tvarkaraščio – NBA jau kelerius metus nebėra atvejų, kai komanda per penkis vakarus sužaidžia keturis mačus, o taip pat sumažėjo ir dvejų rungtynių paeiliui skaičius.

Vis dėlto kompromisas turės būti priimtas, nes sudarant NBA tvarkaraštį įprasta tvarka, kai reguliarusis sezonas užtrunka 177 dienas, o atkrintamosios varžybos – apie du mėnesius, gruodžio 1-ąją prasidedantis sezonas baigtųsi jau įsibėgėjus olimpinėms žaidynėms, maždaug rugpjūčio 1 dieną.

„Pagal šią sistemą, jei NBA sezonas prasidėtų gruodį, – būtų nerealu (turėti Joną Valančiūną ir Domantą Sabonį rinktinėje). Nebent jų komandos greitai baigtų pasirodymus“, – prieš savaitę 15min sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas, tikėjęsis, kad NBA ras sprendimą, tenkinantį ir nacionalines rinktines.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas