2021 12 30

Smūgis „Cavs“ ir Ispanijai: skaudžią traumą patyrusiam R.Rubio sezonas baigėsi

Fantastišką sezoną žaidžiančią „Cleveland Cavaliers“ komandą ištiko sukrėtimas. Ohajo valstijos klubas pranešė, jog vienam svarbiausių ekipos krepšininkų Ricky Rubio trūko kryžminis kelio raištis ir šį sezoną ispanas neberungtyniaus.
Komandos draugai padeda palikti aikštę Ricky Rubio
Komandos draugai padeda palikti aikštę Ricky Rubio / „Scanpix“/AP nuotr.

31-erių įžaidėjas traumą patyrė praėjusios nakties rungtynėse prieš Jono Valančiūno atstovaujamą „New Orleans Pelicans“ klubą.

R.Rubio rungtyniavo įspūdingai ir buvo arti trigubo dublio (27 taškai, 13 atkovotų kamuolių ir 9 rezultatyvūs perdavimai), tačiau ketvirtojo kėlinio pabaigoje verždamasis link krepšio jis kryptelėjo kelį ir krito ant žemės.

Iš pradžių ispanas raitėsi ant žemės iš skausmo, o netrukus paliko aikštę tik padedamas komandos draugų.

Galiausiai, atlikus tyrimus pasitvirtino liūdniausia diagnozė ir vienam „Cavaliers“ lyderių ilgą laiką teks praleisti be krepšinio.

Beje, to paties kelio kryžminis raištis ispanui trūko ir 2012 metais, kai jis dar atstovavo „Minnesota Timberwolves“ klubui.

R.Rubio šį sezoną vidutiniškai pelnė po 13,1 taško ir atliko po 6,6 rezultatyvaus perdavimo, būdamas viena pagrindinių netikėto „Cavs“ sezono starto priežasčių. Klivlando ekipa su 20 pergalių ir 14 pralaimėjimų Rytuose rikiuojasi penktoje vietoje ir pretenduoja sugrįžti į atkrintamąsias pirmąsyk nuo tada, kai komandą 2018 m. paliko LeBronas Jamesas.

R.Rubio trauma gali tapti rimtu smūgiu ir Ispanijos rinktinei. Tipiškai atsigavimo laikotarpis po kryžminių kelio raiščių traumos užtrunka 6-9 mėnesius, o jau po aštuonių mėnesių startuos Europos krepšinio čempionatas.

„Cavs“ įžaidėjas praėjusią vasarą buvo ryškus ispanų nacionalinės komandos lyderis Tokijo olimpinėse žaidynėse. R.Rubio per ketverias rungtynes vidutiniškai rinko net po 25,5 taško ir buvo rezultatyviausias turnyro krepšininkas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ricky Rubio

Ypač galingą pasirodymą jis surengė ketvirtfinalyje, kai į JAV rinktinės krepšį suvertė net 34 taškus ir surinko 38 naudingumo balus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas