Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 06

Su „Pistons“ apranga debiutavęs D.Sirvydis nesikrimto dėl minučių: „Nerealus jausmas!“

Kai Deividas Sirvydis pirmą kartą užlipęs ant NBA vasaros lygos parketo gavo kamuolį, po kelių akimirkų įsipainiojo tarp operatoriaus kameros laidų ir skuodė atgal į gynybą po prarasto kamuolio. Bet kai antrą kartą sviedinys atsidūrė metiko rankose, jis buvo pasmerktas skrosti „Cox Pavilion“ arenos tinklelį. Tokia būtų trumpa trumpo D.Sirvydžio debiuto su „Detroit Pistons“ marškinėliais santrauka. Tačiau pats D.Sirvydis visai nesuka galvos dėl tų 3 minučių 32 sekundžių, kurias gavo pasireikšti debiutinėse NBA vasaros lygos rungtynėse.
Deividas Sirvydis
Deividas Sirvydis / 15min nuotr.

„Manau, neblogai. Ką galėjau, tą padariau, – po pirmųjų savo rungtynių NBA vasaros lygoje 24sek sakė lietuvis. – Tik išėjęs, padariau kvailą klaidą. Bet, manau, normalu, kai tokia nauja atmosfera, naujas žaidimas, lyginant su Europa.

Manau, viskas normaliai. Viskas tikrai neblogai.“

Pirmo išėjimo ant parketo D.Sirvydžiui teko laukti 13 minučių. Snaiperiui galėjo nušalti pirštai, kai taip smarkiai pūtė „Cox Pavilion“ arenos kondicionieriai.

Vos pasirodęs aikštėje, 19-metis puolėjas greitoje atakoje gavo kamuolį dešiniajame kampe. 9 situacijose iš 10 D.Sirvydis būtų metęs į krepšį, tačiau šįsyk 203 cm ūgio žaidėjas sudvejojo ir nusprendė veržtis.

Sutikęs Kroatijos rinktinės gynybos pasipriešinimą, D.Sirvydis bandė atmesti kamuolį, bet jo perdavimą perėmė varžovai.

„Vis tiek, pirmas toks išėjimas gyvenime. Tas pats buvo pernai Europos taurėje, kai išėjau žaisti. Šiemet irgi – jauduliukas yra, rankos iš pradžių buvo šaltos. Treneris sakė irgi mesti, nedvejok, metikas – turi mesti. Po to pasitaisiau“, – šyptelėjo vilnietis, pasirinkęs 37 marškinėlių numerį – visai kaip jo šaukimas naujokų biržoje.

Po trumpo trijų minučių pasirodymo D.Sirvydis sugrįžo ant parketo jau tik 40-ąją susitikimo minutę. Bet šįsyk jaunuolis nebedvejojo.

Vos tik gavęs progą, jis paleido taiklų tritaškį ir užbaigė mačą atsidarymas savo taškų sąskaitą NBA vasaros lygoje.

„Pistons“ nugalėjo Kroatijos rinktinę 96:80.

„Jau buvo ramu. Žinojau savo vietą – kaip ką daryti, koks tas ritmas. Tai viskas gerai išėjo, – 24sek teigė D.Sirvydis. – Smagu labai, kad laimėjome. Komandoje labai gera atmosfera – visi dalijamės kamuoliu, nerealiai pataikėme metimus. Dar ir pačiam pavyko įmesti tą tritaškį. Nerealūs jausmai!“

Tačiau tendencija gali neraminti.

30 minučių aikštėje praleido „Pistons“ ukrainietis Svi Michailiukas, kuris bando palikti įspūdį Detroito komandos vyr. treneriui Dwane'ui Casey, jog užsitarnautų daugiau minučių kito sezono rotacijoje. Geriausias 2018-ųjų NBA treneris iš šalies stebėjo „Pistons“ žaidimą, o jo idėjas aikštėje perteikė asistentas Seanas Weeney.

Akivaizdaus „Pistons“ puolimo lyderio minutės neturėtų mažėti, tad tai nepalieka daug erdvės D.Sirvydžiui.

Tačiau Vilniaus „Ryto“ atstovas pernelyg dėl to nesikremta. Jis mėgaujasi savo pirmąja NBA patirtimi.

„Michailiukas yra labai geras žaidėjas, bet manau, kad viskas priklausys nuo manęs, kaip išnaudosiu tas minutes. Su treneriu apie mano vaidmenį komandoje nekalbėjome. Bet atvažiavau į komandą kaip metikas, tad turiu gauti kamuolį ir mesti. Aišku, apsiginti irgi labai svarbu, tačiau svarbiausia įmesti“, – pasakojo D.Sirvydis.

VIDEO: NBA vasaros lygoje debiutavęs D.Sirvydis: „Niekada nemaniau, kad taip gali būti gyvenime“

Prieš keletą dienų į Las Vegasą atvykęs puolėjas dabar gyvena intensyviu rungtynių ritmu.

Prieš pat turnyrą „Pistons“ rengė po dvi treniruotes per dieną, su intensyvesnėmis sesijomis ryte ir metimais bei taktika vakare. Tačiau dabar D.Sirvydžio dienotvarkėje tik rungtynės ir poilsis.

Po pergalės prieš Kroatijos rinktinę D.Sirvydis greitai susipakavo daiktus ir skubėjo į „Pistons“ autobusą, kuris vežė atgal į viešbutį.

Prieš tai iš improvizuotos „Cox Pavilion“ rūbinės išlindo 27 milijonus JAV dolerių kitą sezoną uždirbsiantis pagrindinis Detroito centras Andre Drummondas.

„Nerealu! Kai tik gavau marškinėlius, tėvams, visiems išsiunčiau nuotrauką, kad pasigirčiau, – pirmaisiais įspūdžiais NBA aplinkoje džiaugsmingai dalijosi D.Sirvydis. – Neįtikėtina. Niekada negalvojau, kad taip gali būti gyvenime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas