Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Su sūnumi „Kings“ spindulį žiebęs D.Sabonis turėjo prašymą: „Baikite šias kalbas“

Domantas Sabonis tęsia dominavimą NBA arenose. „Sacramento Kings“ (38-27) lyderis vėl rinko trigubą dublį ir šventė svarbią pergalę.

Lietuvio vedami „Karaliai“ šiąnakt namie 120:107 susitvarkė su „Los Angeles Lakers" (36-31) žvaigždynu.

„Puiku. Ypač dėl to, kad laimėjome žaisdami antrą naktį iš eilės. Visi kovojame dėl atkrintamųjų vietos, o ši pergalė – labai svarbi“, – džiaugėsi D.Sabonis, vakar kartu su komandos draugais šventęs ir dar įspūdingesnę pergalę 129:94 prieš „Milwaukee Bucks“.

„Jaučiu, kad geriau kontroliuojame rungtynes. Net ir tas, kurias pralaimime. Būna, kad pirmaujame 20 taškų ketvirtajame kėlinyje, bet išleidžiame pergalę. Šiuos du mačus tikrai kontroliavome geriau. Geriau kalbamės gynyboje. Kiekvienas žinome, kur turime būti. Tai palengvina rotacijas ir darbą gynyboje“, – tęsė „Kings“ vidurio puolėjas, neslėpdamas, kad vis dažniau žvalgosi į turnyrinę lentelę.

VIDEO: Domantas Sabonis on Kings 120-107 win over Lakers, requests silence on his record vs. Anthony Davis

Sakramento ekipa Vakarų konferencijoje pakilo į 6-ąją poziciją ir jei reguliarusis sezonas baigtųsi šiandien, neturėtų varžytis papildomoje įkrintamųjų serijoje (joje žais 7–10 vietas užėmusios ekipos).

Standings provided by Sofascore

Dvigubai svarbiau, kad buvo įveiktas tiesioginis konkurentas – „Lakers“ klubas užima 9 vietą toje pačioje Vakarų konferencijoje.

„Nuo „All-Star“ pertraukos kiekvienos rungtynės mums yra lyg atkrintamųjų mūšis. Yra 3–4 komandos, kurios varžosi dėl tos penktos, šeštos pozicijos. Kiekviena nesėkmė galiausiai gali kainuoti brangiai“, – pabrėžė „Kings“ vidurio puolėjas.

Prieš „Lakers“ žvaigždyną „Kings“ šį sezoną laimėjo visus 4 tarpusavio susitikimus: „Tiesą sakant, apie tai negalvojome. Tai – tiesiog dar viena komanda mūsų tvarkaraštyje. Galvojame apie pergales ir tiek.“

Įspūdingai žaidžiantis lietuvis pratęsė savo dominavimą ir prieš „Lakers“ žvaigždę Anthony Davisą, laimėdamas 10-ąjį tarpusavio susitikimą iš tiek pat galimų per karjerą stipriausioje pasaulio lygoje.

„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas ir Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Anthony Davisas ir Domantas Sabonis

Socialiniai tinklai tiesiog ūžė pabrėždami šį skaičių, bet D.Sabonis tikino į tai nekreipiantis dėmesio.

„Man tai nerūpi. Kuo jūs (kreipiasi į žurnalistus) labiau tai pabrėžiate, tuo mano gyvenimas tampa sunkesnis. Tai gali tik paskatinti jį. Tad baikite šias kalbas, prašau“, – juokdamasis teigė „Kings“ aukštaūgis.

Kepurę prieš lietuvį nukėlė ir pats A.Davisas.

„Jis – labai fiziškas žaidėjas. Stengėmės apsunkinti jam gyvenimą, priversti mesti sunkius metimus. Jis mus skriaudė savo atkovotais kamuoliais, ypač puolime (sugriebė 5 tokius kamuolius, – past.). Jis – „All-Star“ krepšininkas, geras žaidėjas“, – po dvikovos kalbėjo „Lakers“ aukštaūgis, tarsi prabrėždamas daug diskusijų sukėlusį sprendimą šiemet nepakviesti D.Sabonio į „All-Star“ rungtynes.

VIDEO: .Anthony Davis Respectfully Says Domantas Sabonis is an NBA All Star

D.Saboniui po rungtynių buvo patikėta ir nuo 2022-ųjų užgimusi tradicija „Golden 1 Center“ arenoje – įžiebti spindulį po „Kings“ pergalės.

Lietuvis ją atliko drauge su sūnumi Tigeriu ir žmona Shashana.

ZUMAPRESS/Domantas Sabonis su sūnumi Tigeriu ir žmona Shashana
ZUMAPRESS/Domantas Sabonis su sūnumi Tigeriu ir žmona Shashana

„Jis tikrai buvo išsigandęs, – apie sūnų su šypsena kalbėjo „Kings“ vidurio puolėjas. – Keliaudamas prie mygtuko jis vis rėkė įžiebk spindulį, įžiebk spindulį, bet galiausiai, žinote, visos tos kameros... Jis šiek tiek išsigando.“

Išsigandę rungtynėse buvo ir „Kings“ sirgaliai. Kietai rungtyniaujantis D.Sabonis rungtynių metu griebėsi už kelio, bet po mačo ramino aistruolius.

„Nieko ypatingo. Viskas kaip įprastai. Manęs dabar laukia procedūros ir būsiu pasiruošęs kitoms rungtynėms“, – pokalbį užbaigė D.Sabonis.

ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis su sūnumi Tigeriu
ZUMAPRESS / Scanpix nuotr./Domantas Sabonis su sūnumi Tigeriu

Grumtynėse su „Lakers“ jis surinko jau 23-iąjį trigubą dublį šiame sezone – 17 taškų (6/9 dvit., 0/1 trit., 5/6 baud.), 19 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

VIDEO: Domantas Sabonis 17 pts 19 reb 10 ast vs Los Angeles Lakers | 2024-03-13

Pagal šį rodiklį lietuvis pirmauja visoje NBA lygoje.

„Kings“ lyderis tęsia ir rekordinę dvigubų dublių seriją Sakramento klubo istorijoje. Du dviženklius statistikos eilutėse lietuvis surinko jau 48-ąjį sykį iš eilės.

D.Sabonis yra NBA lygos lyderis ir pagal šiame sezone surinktus dvigubus dublius (61) bei atkovotus kamuolius (13,6), o pagal rezultatyvius perdavimus (8,4), bet ir žaisdamas vidurio puolėjo pozicijoje, užima penktąją vietą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius