Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 18

Sudarė geriausių NBA europiečių dešimtuką: pateko tik vienas lietuvis

Jau ateinančią naktį startuos NBA lygos kovos, o prieš jas krepšinio naujienų tinklalapis „Eurohoops“ sudarė dešimties geriausių stipriausioje pasaulio lygoje žaidžiančių europiečių sąrašą.

NBA lygoje 2022-2023 m. sezone turėtų rungtyniauti net 56 europiečiai, o tarp jų – ir du lietuviai.

Jonas Valančiūnas antrą sezoną atstovaus „New Orleans Pelicans“ klubui, o Domantas Sabonis nuo praėjusio vasario gina „Sacramento Kings“ garbę.

Tačiau tik vienas iš šių lietuvių pateko į „Eurohoops“ sudarytą geriausių NBA europiečių dešimtuką – tai Domantas Sabonis.

Jam sąrašo sudarytojai skyrė penktąją vietą.

„Sacramento Kings“ tikisi, kad Keeganas Murray neš komandos deglą ateityje, bet dabar komandos saugumo garantas yra Domantas Sabonis. Žaisdamas „Indiana Pacers“ jis ne kartą įrodė, kad yra vienas patikimiausių aukštaūgių visoje lygoje. Gavęs papildomą naštą puolime, jis bus viena pagrindinių taškų rinkimo opcijų Mike'o Browno treniruojamoje komandoje“, – teigiama „Eurohoops“.

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Lietuvos rinktinės aukštaūgis į priekį reitinge praleido tik graiką Giannį Antetokounmpo („Milwaukee Bucks“), serbą Nikolą Jokičių („Denver Nuggets“), slovėną Luką Dončičių („Dallas Mavericks“) ir prancūzą Rudy Gobert'ą („Minnesota Timberwolves“).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Giannis Antetokounmpo

Taip pat į dešimtuką dar pateko latvis Kristapas Porzingis („Washington Wizards“), juodkalnietis Nikola Vučevičius („Chicago Bulls“), šveicaras Clintas Capela („Atlanta Hawks“), bosnis Jusufas Nurkičius („Portland Trail Blazers“) ir serbas Bogdanas Bogdanovičius („Atlanta Hawks“).

Kitas lietuvis J.Valančiūnas į dešimtuką nepateko, bet „Eurohoops“ jį priskyrė prie žaidėjų, kurie liko už ribos, tačiau yra verti paminėjimo.

Taip pat tarp jų pateko ispanas Ricky Rubio („Cleveland Cavaliers“) bei jaunieji „Orlando Magic“ talentai – italas Paolo Banchero ir vokietis Franzas Wagneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas