Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 10 31

Sugadintos rungtynės: Domantas Sabonis klaikiu tempu rinkosi pražangas

Naujoko rūpesčiai. Domantas Sabonis klaikiu tempu rinkosi pražangas, bet tai nesustabdė „Oklahoma City Thunder“ krepšininkų nuo pergalės prieš „Los Angeles Lakers“ 113:96 (30:24, 28:22, 19:25, 36:25). „Thunder“ tai buvo trečioji pergalė NBA sezono starte iš tiek pat galimų.
Domantas Sabonis ir Julius Randle'as
Domantas Sabonis ir Julius Randle'as / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Thunder“ treneris Billy Donovanas jau trečiąją minutę turėjo sodinti savo pagrindinį sunkųjį kraštą ant suolo, nes šis užsidirbo antrąją asmeninę pražangą.

Kita vertus, D.Sabonis visiškai nesuspėjo paskui „Lakers“ puolėją Julius Randle'ą, kuris per šią atkarpą pelnė net 8 taškus. Abi pražangas lietuvis gavo praleidęs du amerikiečio taškus ir dar suteikdamas jam teisę prie baudų metimo linijos užbaigti ataką trečiuoju.

D.Sabonis sugrįžo į aikštę po pertraukos, bet per 3,5 minutės užsidirbęs dar dvi pražangas, buvo pasodintas ant suolo ir daugiau nuo jo nebepakilo.

Iš viso per 7 minutes D.Sabonis spėjo pramesti dvitaškį, įsirašyti pirmąjį bloką savo karjeroje NBA, perimti kamuolį ir surinkti 4 pražangas.

Beje, jį nuo suolo pakeitęs turkas Ersanas Ilyasova taip pat buvo tuščias puolime – per 26 minutes nepelnė nė taško, pramesdamas visus 6 metimus.

„Thunder“ į pergalę vedė dar vienas galingas R.Westbrooko trigubas dublis – 33 taškai, 12 atkovotų kamuolių ir 16 rezultatyvių perdavimų.

S.Adamsas: „Westbrookui tai jau įprasta. Jis nesveikas“

Pastarojoje dvikovoje su „Phoenix Suns“ pelnęs net 51 tašką, bet išmetęs rekordinį skaičių metimų (44), R.Westbrookas save sukritikavo ir su „Lakers“ kruopščiau kūrėsi progas, pataikydamas 11 metimų iš 21.

R.Westbrookas tapo vieninteliu žaidėju po Magico Johnsono, Jerry Lucaso ir Oscaro Roberstono, kuriam per trejas pirmąsias NBA sezono rungtynes pavyko užfiksuoti du trigubus dublius. Dabar R.Westbrooko vidurkis NBA – 38,7 taško, 12,3 atkovoto kamuolio ir 11,7 rezultatyvaus perdavimo.​

Beje, „Thunder“ laimėjo jau 20-ąsias NBA reguliariojo sezono rungtynes iš eilės, kai R.Westbrookas atliko trigubą dublį. Gynėjo karjeroje jų jau buvo 39-i.

„Tai jam įprasta. Jis nesveikas“, – atviravo „Thunder“ vidurio puolėjas Stevenas Adamsas.

Šįkart trigubą dublį R.Westbrookas užfiksavo jau trečiajame kėlinyje, bet „Lakers“ prieš pat lemiamą 12 minučių dalį priartėjo 71:77. Ketvirtojo kėlinio viduryje Los Andželo klubas alsavo šeimininkams į nugarą 91:95, bet Stevenas Adamsas pataikė dvitaškį, vėliau perėmė kamuolį ir ataka užsibaigė R.Westbrooko dėjimu, o „Thunder“ pasidėjo pergalės pamatą.

Beje, su Kevinu Durantu lyginamas „Lakers“ naujokas antrasis NBA naujokų biržos šaukimas Brandonas Ingramas per 21 minutę pataikė tik 3 metimus iš 10 ir pasižymėjo 9 taškais.

„Thunder”: Russellas Westbrookas 33 (12 atk. kam., 16 rez. perd.), Victoras Oladipo 20, Enesas Kanteris 16, Stevenas Adamsas 14 (12 atk. Kam.).

„Lakers“: D'Angelo Russellas ir Julius Randle'as po 20, Nickas Youngas 16, Jordanas Clarksonas 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas