Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 06

Sugrįžimui pasiruošęs Isaiah Thomasas: „Trejus metus žaidžiau viena koja“

Prieš trejus metus Bostoną pavergęs mažylis Isaiah Thomasas išgyveno sunkų klubo sąnario trauma paženklintą laikotarpį, kurį pats atletas vadina „žaidimu viena koja prieš geriausius pasaulio atletus“. Prieš penkis mėnesius 31-erių metų 175 cm ūgio gynėjas gulėsi ant operacinio stalo, o artėjantį sezoną jis viliasi vėl tapti rimta paspirtimi NBA klubams.
Isaiah Thomasas
Isaiah Thomasas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 NBA Isaiah Thomasas

2016–2017 metų sezone Isaiah Thomasas buvo viena ryškiausių NBA figūrų, pagal rezultatyvumą nusileidęs tik dviem lygos banginiams – Russellui Westbrookui ir Jamesui Hardenui.

Nepaisant fizinio skausmo dėl klubo sąnario ir moralinio sielvarto dėl sesers netekties, įžaidėjas ėjo į aikštę ir kovėsi lyg liūtas, tačiau tarpsezoniui atėjus finansinio atpildo nesulaukė.

I.Thomasas buvo įtrauktas į paketą mainais už „Cleveland Cavaliers“ žvaigždę Kyrie Irvingą, o po nenusisekusio sezono migravo tarp „Los Angeles Lakers“, „Denver Nuggets“ ir „Washington Wizards“ ekipų.

„Skirtumas yra kaip diena ir naktis, – ESPN žurnalistui Adrianui Wojnarowski apie savo dabartinę savijautą sakė I.Thomasas. – Skausmo nebėra, aš vėl galiu judėti laisvai. Trejus metus viena koja bandžiau kautis prieš geriausius pasaulio krepšininkus. Rytais man reikėdavo vaikų pagalbos, kad galėčiau užsimauti kojines. Dabar galiu kilnoti svorius, daryti pritūpimus, galiu treniruotis dukart per dieną, galiu bėgti sprintus ir staigiai sustoti. Ir galiu viską vėl kartoti iš naujo. Jaučiuosi vėl 31-erių, bet dabar galiu tai pagrįsti ir moksliškai.“

Prieš septynis mėnesius I.Thomasą atleido mainu būdu iš JAV sostinės klubo įžaidėjo sulaukusi „Los Angeles Clippers“. Krepšininkui reikėjo kažką daryti su jį kankinusiu klubo sąnariu, sujaukusiu karjerą, jei jis vėl tikėjosi sulaukti NBA komandų dėmesio.

Operacija nebuvo lengva, pranešama, kad kaulas rėmėsi į kaulą, taip sukeldamas nesibaigiantį skausmą. Krepšininkui padėjo gydytojas Edwinas Su iš Niujorko.

„Prieš operaciją matėme, jog Isaiah judesiai prasidėdavo iš dešinės kūno pusės. Jis natūraliai bandydavo išvengti nusileidimo ant kairės kojos. Po keturių mėnesių po operacijos matome, jog atsiranda simetrija tarp kairės ir dešinės pusių. Jis dabar žaidžia, lyg operacija būtų atlikta prieš aštuonis mėnesius, ne keturis. Jis darbininkas, tobulėja greitai, gali atlikti šuolius ir sukimus į abi puses“, – sakė E.Su.

Atletui buvo sukurtas ir įstatytas dirbtinis klubo sąnarys. Tai būtų sudėtinga operacija vyresnio amžiaus žmonėms, tačiau I.Thomasas yra 31-erių metų atletas, kuriam ilgo laiko atsistatymui neprireikė.

„Galime sakyti, kad dėl COVID-19 pandemijos atsiradęs laisvas laikas man buvo kaip išganymas. Tai leido man atlikti reikiamas procedūras bei atsistatyti fiziškai, jei noriu toliau rungtyniauti. Atlikau teisingą ėjimą, noriu rezultatą parodyti ir žmonėms“, – sakė I.Thomasas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas